tiistai 22. helmikuuta 2011

Lehtipihviä!

Sunnuntaina paistoin elämäni ensimmäisen kerran lehtipihvin, jonka vielä maustoin itse. Jäin koukkuun... Tuli sen verran hyvää. Lisukkeena oli itsetehtyjä lohkoperunoita ja salaattia, jälkiruokana jäätelöä. Juhla-ateria, jonka haluan esitellä teillekin ;)


Lehtipihvin on oltava hyvin ohut, jotta se paistuu nopeasti. Kuumalle pannulle voi laittaa öljyä ja pippuria, joissa pihvin sitten kypsentää minuutissa ruskeaksi. Luin netistä, että mikäli lehtipihviä (joka mureimmillaan on naudan ulkofilettä) paistaa liian pitkään, siitä voi tulla sitkeää. Minulle taisi käydä niin... mutta maku korvasi rakenteen, ja ensi kerralla on taas viisaampi.

Lohkoperunat tein niin, että pesin perunat hyvin ja pilkoin ne pystysuunnassa kahdeksaan osaan, ja sitten kierittelin ne öljyssä ja mausteseoksessa. Levitin ne pellille leivinpaperin päälle ja pidin 225 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Pihvien ja perunoiden lisänä syötiin vihreää salaattia, jossa oli viinirypäleitä, kurkkua, ananasta ja jäävuorisalaattia.


Pihvin päälle käy hyvin maustevoi tai rucola (kuvassa). Itse olin napostellut ostamaani rucolaa pitkin päivää, mutta kun tuli ruoan aika, en sitten muistanutkaan käyttää sitä varsinaiseen tarkoitukseen - kunnes pihviä oli jäljellä enää suupalallinen. Rucolaa myydään muiden yrttien/salaattien tavoin ruukussa, ja sitä voi nauttia kylmien tai lämpimien ruokien kanssa, esimerkiksi salaateissa, pitsojen päällä tai lempparini vuohenjuuston kera.


Pääruoan jälkeen herkuteltiin suklaajäätelö-banaani-kinuskikastike-suklaakastike-kermavaahtoannoksilla sekä Ferrero-konvehdeilla. Tulee nälkä näitä kuvia lisäillessä... Sunnuntaina tosin ei vatsaan jäänyt yhtään tyhjää koloa! 

5 kommenttia:

  1. NAM!!!! teetkö tekemään miulleki lehtipihvejä? =)

    VastaaPoista
  2. Yhyyy, nyt tuli nälkä :D Lehtipihvi on yksi lempiruokalajeistani, kunhan se vain on kunnolla paistettu (eli ei liian sitkeä) ja maustettu. Itse olen niin poropeukalo keittiöhommissa, etten ole edes yrittänyt itse paistaa pihviä - mutta paremmaltahan se maistuu, kun sitä saa harvemmin :D

    VastaaPoista
  3. Söfe: Pitää järjestää lehtipihvi-iltamat =))

    Nanna: Ei tuo minullakaan täydellisesti onnistunut, mutta kun se on itse väkerretty niin pikkuseikat eivät haittaa makuelämystä :D haastan kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
  4. Tosi herkullisen näköisiä pihvejä ja muita herkkuja, ihan herahti vesi kielelle!

    VastaaPoista
  5. Fada: Kiitos, herkkua kyllä oli!

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...