lauantai 12. helmikuuta 2011

Mokkakokkailua


Leivoin siskoni nimipäivän kunniaksi aiemmin tällä viikolla mokkapaloja. Tai no, en ihan mokkapaloja vaan pikemminkin mokkakakun. Reseptini seiskaluokan kotitalouden kirjasta soveltuu halkaisijaltaan parinkymmenen sentin vuokiin, joten taikina on tehtävä tuplana mikäli haluaisi kokonaisen uunipellillisen paloja. Meille riitti vähemmän, joten leivoin tuollaisen pyöreän kakun. Tässä oikotie mokkaonneen:


2 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g sulaa voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

1. Uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää sula voi ja maito.
4. Sekoita eri astiassa kuivat aineet keskenään ja lisää sitten siivilän läpi taikinaan. 
5. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, laita uuniin ja paista 10-15 minuuttia.

6. Valmista kuorrutus sekoittamalla seuraavat ainesosat keskenään:
                   40 g sulaa voita
                   2 rkl kylmää kahvia
                   noin 3 dl tomusokeria
                   1,5 rkl kaakaojauhetta
                   1,5 tl vanilliinisokeria
7. Jäähdytä valmis kakkupohja ja levitä siihen kuorrute. Sitten vain koristelu, paloittelu ja herkuttelu!

3 kommenttia:

  1. It was :)

    Mikaela, hyvännäköistä mutakakkua oli sinunkin blogissa :)

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...