lauantai 7. toukokuuta 2011

Pihvii, myslii, sydämii...


Mikäli olet pihvien ystävä ja haluat herkutella edullisesti ja helposti, tarvitsee sinun vain kävellä lähikauppaan löytääksesi ainekset oivaan ateriaan. Paistoin itse eilen M:n kanssa päivälliseksi naudan ulkofileepihvin, jonka kanssa söimme uuniperunaa, kastiketta ja salaattia. Hintaa tuolle annokselle tulee viitisen euroa per henkilö - summa, johon opiskelijallakin on varaa!

Jos innostuit, tästä saat ohjeen :) Ota liha lämpenemään tuntia ennen paistamista, jotta se ei viilennä pannua. Paistaminen on vaivatonta. Kuumenna (mahdollisimman paksupohjainen) paistinpannu ja laita sille nokare voita ja tilkka öljyä; tämä seos kestää kuumuutta paremmin kuin pelkkä voi. Ruskista pihvi pikaisesti ja kypsennä sitä sen jälkeen muutama minuutti molemmilta puolilta. Mausteeksi käy rouhittu maustepippuri ja suola, jotka lisätään ruskistuksen jälkeen. Tadaa, hetkessä herkkupihvisi on valmis! Saat kaveriksi maukkaan kastikkeen, kun lisäät pihvin paistinrasvaan hieman vettä, kermaa ja mausteita ja haudutat seosta hetken.

Mikäli haluat lisäkkeeksi uuniperunoita, tehdään ne näin: pestään kuoriperunat hyvin, tökitään niihin haarukalla reikiä ja laitetaan 200 asteiseen uuniin alatasolle ritilälle noin 50 minuutiksi. Perunan koosta riippuu, miten pitkään kypsymisessä kestää, mutta perunat on syytä laittaa valmistumaan reippaasti ennen pihvien paistamisen aloittamista.


Tänään ruokalistalla oli arkisempaa, mutta myös hyvin maukasta ruokaa, liha-makaronilaatikkoa. Minun on pakko hehkuttaa myös aamiaista, sillä olen keksinyt uuden namisekoituksen: jukurttia, mansikoita, banaania ja Multi crush -mysliä. Terveellistä ja taivaallisen makuista ♥ Mansikoita saa kaupasta pakasteena, ja ne yhdessä banaanin kanssa tuovat jukurttiin raikkautta ja uutta makua. Vuoden mysli-ihastus on hiutaleita, siemeniä ja kuivattuja marjoja sisältävä Multi crush, jossa sokeria on vain kymmenen prosenttia ja kuitua runsaasti, kuusitoista prosenttia. Jostain syystä tuo mysli on superhyvää ja koukuttaa totaalisesti.


Kokkailupainotteinen paripäivänen jatkuu herkkukekseillä, jotka niinikään olivat helppoja leipoa. Sunnuntain valmismurotaikinasta ohuen levyn kaulimalla saa sydänmuotilla kauniita keksejä, jotka paistuvat 200 asteessa alle kymmenessä minuutissa. Jäähtyneet sydämet me upotimme sulaan tummaan suklaaseen, ja koristelimme ne viidakon värisillä nonparelleilla. Aika hyviä tuli...

6 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta, nam! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, yhtä hyvää oli kuin miltä näyttää ;)

    VastaaPoista
  3. Noi keksit olisikin ollut hyvä lahja äitille! :) Nice blog!

    http://larakoo.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Osa niistä menikin äidin suuntaan :) kiitoksia!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä pikkuleipiä ♥

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...