maanantai 12. syyskuuta 2011

Herkkuvinkit kera suklaan ja manteleiden

Blogi-inspiraatio on nyt aika korkealla! Tänään kertoilen ihanista leivonnaisista, joita leivoimme makeannälkään yhdellä kertaa. Ohjeet ovat helppoja ja löytyvät Kotiruoka-kirjasta.

Suklaamuffinit murokakkutaikinasta

200 g rasvaa         
2 dl sokeria           
3 munaa    
          
2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta

100 g rouhittua suklaata (esimerkiksi sekä tummaa että valkosuklaata)


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon suklaa.

Annostele taikina leivosvuokiin, ja paista muffineja 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Valmiit muffinit ovat ihanan meheviä, kun suklaapalat ovat sulaneet joukkoon. ♥


Toskakakku

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
75 g sulatettua rasvaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
50 g rasvaa
2/3 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
100 g mantelilastuja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa, haarukkavatkaimella sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (irtopohjaiseen) vuokaan, ja paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa puolikypsäksi noin puolen tunnin verran.

Valmista kuorrutus kakun kypsyessä. Mittaa aineet kattiaan manteleita lukuun ottamatta ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää mantelit.

Ota kakku hetkeksi uunista ja levitä kuorrutus sen päälle. Paista kakkua nyt uunin keskitasossa 200 asteessa noin vartti, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kakku on täysin kypsä. Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.

Nauti kättesi jäljestä ja ylellisistä suupaloista! :) 

2 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...