tiistai 11. lokakuuta 2011

Opiskelijan gourmet-ruokaa: lohipasta


Tein syyskuun K-RuokaPirkka-lehden ohjetta mukaillen lohipastaa kahdelle. Tämän noin 2,80 euroa annokselta kustantavan herkun voit tehdä seuraavin aineksin ja työvaihein:

1 ps (250 g) fettucine nauhatuorepastaa

1 sipuli
1 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

150 g kylmäsavulohta
ripaus mustapippuria

1. Keitä pasta.
2. Kuullota pilkottu sipuli pannulla öljyssä.
3. Lisää sipulien joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Suikaloi lohi ja paista se omalla pannullaan kypsäksi. Mausta pippurilla.
5. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon.
6. Nosta lohiviipaleet kermaisen pastan päälle.

Ihana luksuspäivällinen arkisen yliopistopäivän jälkeen!


Vinkki I: Kylmäsavulohi maistuu paistamisen jälkeen hyvin suolaiselta. Jos mahdollista, kokeile sen sijaan tuoretta lohta (+1/2 tl suolaa).

Vinkki II: Alkuperäisessä ohjeessa kastikkeeseen tulisi myös 1 tl kaffirlimetinlehtiä murennettuina, 1 tl limetinkuoriraastetta sekä 1 rkl limetinmehua. Niitä ei lähikaupastani löytynyt, mutta seuraavalla kerralla aion ottaa nuo eksoottisemmatkin ainesosat mukaan :)

4 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...