tiistai 1. marraskuuta 2011

Suklaakakku

Hyvää marraskuuta!

Aina on hyvä aika herkutella, eikös vain? Itse tein tässä muutama päivä sitten suklaakakkua, josta tulikin aikamoinen jääkaapin hitti. Reseptin otin eräästä suklaakirjastani (hieman maltillisemmaksi muokattuna).


Ainekset:
175 g voita
175 g sokeria
4 kananmunaa
200 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1/2 dl siirappia

Täyte: 
4 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata sulatettuna
mehua ja hilloa


Kakku lähtee aluilleen, kun vaahdotat voin ja sokerin. Lisää sitten munat yksitellen hyvin vatkaten.

Seuraavaksi siivilöi kuivat aineet kakkuseokseen ja hämmennä joukkoon myös sula suklaa sekä siirappi.


Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kypsän luomuksesi asettua viitisen minuuttia ja kumoa kakku sitten jäähtymään.

Leikkaa kakku leveyssuunnassa kahtia, kostuta puolikkaat vaikkapa appelsiinimehulla ja lisää väliin esimerkiksi vadelmahilloa. Vatkaa kerma ja sula suklaa ihanaksi vaahdoksi ja laita myös sitä kakun väliin.

Kokoa kakku ja levitä loput suklaavaahdot sen päälle ja reunoille. Koristeeksi voi laittaa vielä suklaakiehkuroita.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpäs herkulliselta! Itsekin pidän suklaaleivonnaisista eniten, nam. ;>

    VastaaPoista
  2. Hih, Tupu, suklaa pelastaa päivän kuin päivän! :>

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...