perjantai 4. toukokuuta 2012

Paras jauhelihakastike


Olen muutaman kuukauden ajan tehnyt jauhelihakastikkeeni yhdellä ja ainoalla reseptillä, jonka löysin helmikuun Yhteishyvän ruokalehtisestä. Kokemattomana kastikkeiden kokkaajana iloitsen ohjeen helppoudesta ja valmiin ruoan maukkaudesta.  Tuo arjen pelastava resepti kuuluu mukailtuna näin:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi (tai valkosipulijauhetta)
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä (tai ketsuppia)
ripaus rouhittua mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista jauheliha pannulla kypsäksi, lisää sipulit ja kypsennä hetki. Ripottele jauhot joukkoon ja kaada (kuuma) vesi päälle. Lisää soijakastike, tomaattisose ja pippuri. Keitä noin viisi minuuttia.

Sitten eikun nauttimaan!

2 kommenttia:

  1. Ihanan yksinkertainen ohje, taidanpa itsekin kokeilla joku päivä :>

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...