perjantai 21. joulukuuta 2012

Toffeemakeaa


Ihanana makeisvinkkinä jouluun voisin ehdottaa herkullisia itsetehtyjä suklaatoffeita, jollaisia kokeilin viikonloppuna. Toinen vinkkini toffeen ystävälle ovat jo jonkin aikaa sitten leipomani Omar-sitruunamuffinit, nekin muhevan pehmeän makuisia. Tässä ohjeet makeaan mahan täydeltä!


Maitosuklaafudget:
30-40 kpl, resepti Yhteishyvä.

 2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja (n. 1/2 pussia)
100 g maitosuklaata

1. Rouhi suklaa ja hienonna vaahtokarkit.
2. Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja.
3. Keitä seosta kärsivällisesti keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se on sakeaa. Seos on valmis, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen.
4. Ota liedeltä ja sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee.
5. Lisää suklaa ja vaahtokarkit ja sekoita tasaiseksi.

6. Vuoraa yksi tai kaksi pienehköä astiaa leivinpaperilla. Itse käytin vanhoja jäätelörasioita, jotka olivat juuri sopivan kokoisia tähän tarkoitukseen, ja lisäksi niihin pystyi laittamaan kannet päälle. Kaada seos rasioihin.

7. Anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa yön yli. Leikkaa kiinteä fudge paloiksi kuumaan veteen kastellulla terävällä veitsellä. Säilytä valmiita karkkeja kylmässä.


 Omar-sitruunamuffinit:
Noin 16 kpl, resepti Pirkka.

1 sitruuna
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tlk kermaviiliä
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
30 Fazer Omar -makeista

1. Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori (1-2 tl) sekä purista puolesta sitruunasta mehu (1/2 dl).
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori.
3. Sekoitajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
4. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
5. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää makeiset ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. 
7. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki, jotta se sakenee. Valuta kuorrute muffinien päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi pähkinärouheella tai nonparelleilla.

Mukavia toffeeherkkuhetkiä! :)

4 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...