sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pehmeä päärynä-mantelikakku


Kosteanmehevää päärynää yhdistettynä mantelein kuorrutettuun kakkuun... Nam! Tein jokin aika sitten tätä ihanan pehmeää kakkua, jonka reseptin siskoni löysi 200 Italian herkkua alkupaloista jälkiruokiin -kirjasesta. On aina mukavaa kokeilla leivonnaisia erilaisin makuvivahtein, ja tässä päärynä-mantelikakussa on ehkä ainesta jopa keittiömme uudeksi klassikoksi!


Kakkuun tarvitaan:
  •  3 kypsää päärynää
  • 125 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3/4 dl siivilöityjä vehnäjauhoja
  • 2,5 dl mantelijauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mantelilastuja
  • tomusokeria

1. Kuori päärynät. Halkaise ne ja pilko puolikkaat pituussuunnassa 3–4 palaan. Poista siemenet.

2. Pehmennä voi esimerkiksi lämmittämällä sitä hetki mikrossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.


3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan varovasti käännellen.

4. Voitele irtopohjainen, halkaisijaltaan noin 20 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

5. Asettele päärynäsiivut kakun päälle ja paista 190-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Ota kakku hetkeksi pois uunista ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista vielä kymmenen minuuttia. Voit laittaa leivinpaperin kakun päälle uuniin, jotta mantelilastut eivät kuivahda.



6. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja irrota sitten varovasti vuoan reunat. Koristele kakku tomusokerilla siivilän läpi.

7. Nauti mehevistä kakkupaloista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...