perjantai 1. helmikuuta 2013

Arjen kalavinkit


En ole kermaviilin erityinen ystävä, mutta kalaruokien kanssa kermaviilikastike maistuu ihanalta. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tehdä tuollaisen kastikkeen itse kotona. Hyväähän siitä tuli! Kastike täydensi tällä kertaa kalapuikkojen ja perunoiden ateriaa.

 ♥ purkki kermaviiliä
 ♥ 1 sitruunan raastettu kuori
 ♥ 1 rkl sitruunamehua
 ♥ 2 tl mietoa sinappia
 ♥ 3 rkl hienonnettuja yrttejä (esimerkiksi kuivattua tilliä ja tuoretta ruohosipulia)

Sekoita ainekset, ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa ennen ruokailua.


Toisen kalavinkkini kohteena on uunilohi, joka saa nyt ylleen uudet maut. Testasin Yhteishyvältä mantelisen chililohen reseptin, joka yksinkertaisuudessaan kuuluu näin: 

 600–700 g ruodotonta lohifileetä
 1 tl suolaa
 ripaus rouhittua mustapippuria
 1 dl makeaa chilikastiketta
 1/2 dl silputtua ruohosipulia
 50–70 g mantelilastuja

Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Sivele pinta makealla chilikastikkeella ja ripottele päälle ruohosipuli ja mantelilastut. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa. 

Chili antaa uunilohelle miedon tulisen säväyksen ja piristää siten perinteistä kalaa. Sopivan kerta-annoksen kahdelle saa puolitetulla ohjeella.

2 kommenttia:

  1. Tuota lohireseptiä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa. :) Sitten eikun vaan pystyyn kunnon lohikestit!

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...