perjantai 22. helmikuuta 2013

Viikonlopun ruokavinkit


Ehdotukseni viikonlopun ruokalistalle: maittava meetvursti-pastasalaatti sekä amerikkalaiset perunankuoret!

* * *

Meetvursti-pastasalaattia tulee tällä Yhteishyvän reseptillä iso kulhollinen. Suosittelen valitsemaan kevytmeetvurstia ja -ranskankermaa, jolloin kokonaisuudesta ei tule liian tuhti.

  • 3 dl tricolore-pastaa
  • 100 g meetvurstiviipaleita
  • 1 punainen paprika
  • 1 herkkukurkku
  • 1 pss (200 g) pakasteherneitä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • ripaus suolaa ja sokeria

Ota herneet huoneenlämpöön. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, minkä jälkeen kaada keitinvesi pois, huuhtele pasta lävikössä kylmällä vedellä ja valuta. Leikkaa meetvurstit ohuiksi suikaleiksi ja paprika ja maustekurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa kastikkeeksi ranskankerma, chilikastike, suola ja sokeri. Lisää kastike salaatin joukkoon. Anna maustua viileässä tarjoiluun saakka.


Vähän erikoisempaa suuhunpantavaa valmistui True Blood -keittokirjan ravintolaruokaohjeella Pinnalliset perunankuoret. Näitä Sookie on tarjoillut Merlotte's Bar & Grillissä. Ohje sopii kahdelle ruokailijalle sormin herkuteltavaksi. 

  • 4 suurehkoa punaista perunaa
  • oliiviöljyä
  • 1 paketti (n. 9 viipaletta) pekonia
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g juustoraastetta (esimerkiksi mozzarella tai cheddar)
  • 1 dl ranskankermaa
 
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja pistele ne haarukalla. Kypsennä kokonaisina noin 45 minuuttia, eli kunnes perunat ovat hieman pehmenneet sisältä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
  2. Kun perunat ovat uunissa, paista pekoni rapeaksi. Anna valua ja jäähtyä talouspaperilla. Murenna pekoni ja siirrä syrjään odottamaan. Viipaloi sipuli renkaiksi, paista hetki pannulla pekonin jälkeen ja siirrä niin ikään syrjään odottamaan.
  3. Kun perunat ovat jäähtyneet, halkaise ne pituussuunnassa. Kaavi suurin osa perunasta irti kuoresta jättäen perunaa kuoriin noin senttimetrin paksuinen kerros. Kauhotun perunan voi säilyttää muuhun käyttöön.
  4. Aseta perunankuoret leivinpaperille ja voitele ne ulko- ja sisäpuolelta öljyllä. Ripottele ulkopuolele suolaa ja sisäpuolelle suolaa ja pippuria. Kypsennä puolikkaita 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia, käännä ympäri ja kypsennä vielä 10 minuuttia. 
  5. Ota perunat uunista. Ripottele kuoripuoli alaspäin oleville perunoille tasaisesti pekonia, sipulia ja juustoa. Laita perunat takaisin uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. 
  6. Laita perunoiden päälle ranskankermaa ja rouhi hieman mustapippuria. Amerikkalaistyyliset perunankuoret ovat valmiit naposteltavaksi!

2 kommenttia:

  1. Kiitti hyvästä salaattiohjeesta :) Kauniin kuvan perusteella tämän ohjeen valitsin. Hieman muokkasin meille sopivammaksi (laitoin meetvurstin tilalle vatajan kinkkua).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että on löytynyt mieluinen ohje! Ja voisinpa itsekin kokeilla joskus kinkkuversiota. :)

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...