torstai 9. toukokuuta 2013

Ihanin suklaakakkunen


Löysin vanhasta Yhteishyvä-ruokalehdestä yksinkertaisen, mutta sitäkin mehukkaamman manteli-suklaatortun reseptin. Kyseessä on mutakakkumainen herkku, joka keräsi kehuja osakseen muun muassa vappupiknikillä. Manteli tuo kakkuun mukavaa rouheisuutta, joka yhdistyy makuisasti täyteläisen pehmeään suklaaseen. Tämä leipomus sopii hyvin vaikkapa äitienpäivään, ja sen kanssa voi tarjota esimerkiksi vaniljajäätelöä ja vadelmia.

Kakkuseen tarviset:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 150 g margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1, 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhetta
  • 0,8 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kokonaisia manteleita

  1. Sulata suklaa ja rouhi mantelit karkeaksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos rasvaseokseen sulatetun suklaan ja mantelirouheen kanssa.
  4. Voitele ja jauhota irtoreunainen kakkuvuoka (halk. 24 cm) ja valuta taikina vuokaan.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Kypsä kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. Nam!
 

4 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...