keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Aamuyön taikaa


Aamuyön taikaa koimme juhannuspäivänä, kun heräsimme poikaystäväni kanssa kello 3.30 ja lähdimme rauhaisalle kävelylle Laajalahden ympäri. Luonto heräili auringon noustessa, ja saimme kävellä polkuja vailla muiden ihmisten seuraa.


Lehmiä oli laiduntamassa aivan kotikulmillamme.


Olisipa koko matka kulkenut näin hienoilla poluilla! Välillä reitti oli jokseenkin umpeenkasvanutta ryteikköä.


Pysähdyimme syömään eväita Elfvikin lintutorniin. Se oli yksi lempikohtiani kävelyllämme. Tornissa kävi vilvoittava tuuli, ja alhaalla rannassa näkyi erilaisia lintuja aamutoimillaan. Oli mukavaa istahtaa hetkeksi ihailemaan aamumaisemaa sekä nauttimaan mehua, itse tehtyjä sämpylöitä ja suklaata!


Matkan varrelle osui pieni huvimaja nimeltään Uranuksen temppeli.


Eräällä venerannalla kohtasimme uneliaan sinisorsayhteisön. Pienet sorsanpoikaset olivat kuitenkin vikkeliä jaloistaan, kun ne meidät huomattuaan juoksivat luoksemme sen minkä pikku räpylöistään ehtivät. Ei jälkeäkään arkuudesta! Hetken ajan jaloissamme parveili seitsemisen pikkusorsaa, mutta huomattuaan ettemme olleet kovin kiinnostavia, ne jatkoivat matkaansa rantaveteen ja pian emon perässä kaislikkoon.


Kävelymme kesti kaiken kaikkiaan reilu neljä tuntia. Väsyneinä, mutta onnellisina palasimme kotiin pienen vesisateen saattelemina.


Juhannusaattona olimme herkutelleet muun muassa kanaciabatalla. Nam, hyvää!


Kana-mozzarellaleivät   Ohje: Yhteishyvä

1 ciabatta-leipä
1 paketti broilerin sisäfileitä
1/2 kesäkurpitsaa
pestokastiketta
1 paketti mozzarellajuustoa
1-2 tomaattia
salaatinlehtiä
loraus oliiviöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria

  1. Paista broilerifileet. Vedä juustohöylällä kesäkurpitsasta pituussuunnassa lastuja ja paahda lastut grilli- tai paistinpannulla.
  2. Jaa leipä 2-3 osaan ja halkaise palat. Levitä leivänpuolikkaille pestokastike (myös tuorejuusto sopii hyvin). Viipaloi mozzarella, tomaatit ja broileripalat. Nostele ainekset leiville salaatinlehtien ja kesäkurpitsaviipaleiden kanssa. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta ripauksella pippuria.


Juhlajuomana meillä oli inkivääri-appelsiinilimua ja ahomansikka-raparperisiideriä. Jälkkäriksi mansikoita. :)


Ennen juhannusta sain viettää ihanaa aikaa siskoni kanssa, kun hän oli meillä kyläilemässä lauantaista torstaihin. Kävimme Korkeasaaressa, kiertelimme kauppoja, teimme lettuja mansikoilla ja vaniljajäätelöllä, leivoimme mokkapaloja, menimme piknikille rantaan, vuokrasimme leffoja ja kävimme kahvilla.


Leivoimme myös helppotekoisia porkkanasämpylöitä Pirkan ohjeella. Taikinaan ei tule muuta nestettä kuin porkkanasose, mikä teki lopputuloksesta pehmeän muhevan. Sopivat herkullisesti kesäleivontaan!

Pehmeät porkkanasämpylät

1 pkt (500 g) porkkanasosetta (esim. Kasvis Galleria tai Pirkka)
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl grahamjauhoja
1 ps kuivahiivaa
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä

  1. Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja lisää taikinaan.
  2. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikina sämpylöiksi (noin 20 kpl). Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa sämpylät tuoreina juuston kanssa.

2 kommenttia:

  1. Taikamaista onkin, ihastuttavia otoksia! Siellä on ollut kaunista.

    Hihhih, mukavia siskoilukuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juhannuskävelyllä oli tosiaan kaunista. Ja siskoilu oli erityisen hauskaa, kuvat tuovat aina mieleen mitä kaikkea kivaa tehtiinkään. ;)

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...