keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kaksi hyvää mansikasta


Kesä on mansikkaherkkujen aikaa. Tein eräänä viikonloppuna pari helppoa mansikkajälkiruokaa, joiden ohjeet muokkasin Yhteishyvän ruokalehtisestä. Siis viinereitä ja jäätelöä, olkaa hyvät!


Mansikkaviinerit 16 kpl

   1 paketti (500 g/ 8 kpl) valmiita lehtitaikinalevyjä
Voiteluun
   1 kananmuna
Täyte
   2 prk (à 200 g) maustettua rahkaa (esimerkiksi vanilja)
   1 rkl limetin mehua
Päälle
   mansikoita
   tomusokeria

  1. Levitä taikinalevyt sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa jokainen levy puoliksi kahdeksi neliöksi ja levitä neliöt kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Voitele taikinaneliöt vatkatulla kananmunalla. 
  2. Yhdistä kulhossa rahka ja limetinmehu. Lusikoi täytettä levyjen keskelle pari lusikallista. 
  3. Paista kumpaakin pellillistä viinereitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt kohoavat lehteviksi ja saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. 
  4. Viimeistele viinerit tuoreilla (viipaloiduilla) mansikoilla ja tomusokerilla.

Käytin itse sitruunarahkaa, mutta uskon että vanilja olisi sopinut paremmin. Sitruunan mausta tuli nimittäin viinereiden sijaan enemmän mieleen rahkapiirakat. :) Tämä ohje oli superhelppo, ja leivonnaisten määrän voi myös näppärästi puolittaa käyttämällä puolet taikinalevyistä ja yhden rahkan.


Toinen viikonlopun mansikkainen makeamme oli vaniljajäätelöstä itsetehdyksi jäätelöksi loihdittu mansikka-keksi-pähkinäjäätelö, joka luonnollisesti maistui paremmalta kuin mikään kaupan jäätelö. Tämänkin valmistus oli helppoa kuin heinänteko!


Pähkinäinen mansikka-keksimurujäätelö

1 l vaniljajäätelöä
n. 2 dl mansikkasosetta
n. 2 dl murennettuja suklaakeksejä (cookies, 6 kpl)
1/2 dl pähkinärouhetta

  1. Ota jäätelö huoneenlämpöön hetkeksi pehmenemään.
  2. Mikäli käytät tuoreita mansikoita, soseuta ne haarukalla tasaiseksi soseeksi. Murskaa keksit muovipussissa.
  3. Notkista jäätelö lusikalla kulhossa ja sekoita siihen mansikkasose, murennetut keksit ja pähkinärouhe. Sekoita niin, että makuaineet jäävät herkullisiksi sattumiksi.
  4. Painele jäätelö rasiaan ja nosta se uudelleen pakastimeen, 30–60 minuutiksi.


Itse jätin mansikat hieman liian suuriksi paloiksi, jolloin ne jäätyivät hankalasti syötäviksi, joten kannattaa muistaa mansikoiden tasainen soseutus.


Nam, mitä makuja!

6 kommenttia:

  1. OI mitä herkkuja! Namnamnam. Miun on kyllä pakko leipoa huomenna jotain! Tänään kokeilin eräästä kirjastosta lainatusta kokkikirjasta amerikkalaista juustomakaronilaatikkoreseptiä, se oli ihan hyvää. Ja miulla oli tosi hauskaa pitkästä aikaa jotain vähän erikoisempaa kokkaillessani! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä mansikkajutut oli kyllä yksinkertaisia ja hyviä! Sille on tehtävä jotain kun leivontahammasta kolottaa. ;) Ja kuulostaa hauskalta, ruokakokeilut on yleensä palkitsevia! Jotkin reseptit saattaa ihan jäädä vakiokäyttöön.

      Poista
  2. Ihan mielettömiä herkkuja!! Tuli aikamoinen herkkunälkä nyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi. ;) Eikun vaan mansikoita maistelemaan!

      Poista
  3. Mansikat on niin ihania. Meillä ei oo tänä kesänä ollut kovinkaan paljon mansikoita pihalla. Metsämansikoita on ollut jonkun verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsämansikat on kyllä makoisia! En ole itse tainnut niitä tänä kesänä päästä juurikaan maistelemaan...

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...