sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Synttäritunnelmia


Täytin vähän aikaa sitten 23 vuotta, joten nyt on synttäripostauksen aika! Synttäreideni vietto alkoi jo ennen virallista syntymäpäivääni käydessämme poikaystäväni kanssa syömässä GLO Grill Kitchenissä Leppävaarassa. Ravintola oli tyylikäs, rento ja juuri sopiva vähän hienompaan herkutteluun. Minä söin Pizza Margheritan buffalomozzarellalla, ja poikaystäväni otti äyriäisrisottoa. Jälkkäriksi tilasimme suussa sulavat mud caket vadelmasorbetilla. Ravintolailta oli yksi synttäriviikon kohokohdista.

Kävin edeltävällä viikolla kampaajalla ja leikkasin hiukset pirteän lyhyeen kevätlookkiin!

Varsinaiseen synttäriaamuun kuului täytekakkua ja kotiväeltä tulleiden lahjojen availua. Poikaystäväni oli ideoinut kakulle kolmen suklaan maisemakoristelun: valkosuklaajoen, maitosuklaarannat ja tummasuklaavuoret, jotka minä sitten toteutin. Lopputulos näytti hauskalta ja maistui täyteläisen suklaiselta.


Täytekakkupohja oli tehty Kinuskikissan ohjeella, ja väliin tuli kermavaahto-vadelmahillotäytettä. "Vuorten" ja reunojen mousse sekoitettiin sulatetusta suklaasta ja kermavaahdosta.

Sain keväänvihreän t-paidan ja huippuja urheilusukkia. :)
Aprikoosintuoksuinen kynsinauhaöljy <3
Tähän kelpaa kietoutua: kauniin värinen ja ihanan pehmeä huivi
Uusilla kuulokkeilla musiikki pääsee oikeuksiinsa! Myös digitaalinen valokuvakehys oli hauska yllätys.

Juhlaviikkoon kuului lisäksi leipomista. Tein porkkanakakkua ensimmäistä kertaa, mutta tällä ohjeella siitä tuli juuri niin herkullista kuin odotinkin. Sopii hyvin vaikka pääsiäiseksi! :)


Porkkanakakku     Resepti: Kotiruoka-kirja

1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
75 g sulatettua rasvaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1/2 dl mantelirouhetta
Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan siivilän läpi. Lisää porkkanaraaste ja mantelirouhe. 
  2. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun (irtopohjaiseen) vuokaan ja paista kakkua 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. 
  3. Vatkaa kuorrutusta varten tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä seos jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi mantelirouheella.


Juhlistin synttäreitä vielä eilen, yhdessä toisen päivänsankarin kera. Kävimme ystäviemme kanssa ensin Strindbergin kahvilassa, joka sijaitsee Esplanadilla keskustan ytimessä. Otin vihreää sitruuna-kamomillateetä sekä croissantin vadelmahillolla. Oli luksusta nauttia pöytiintarjoilusta ja hienostuneesta tunnelmasta. Ilta jatkui Comedy Nightilla Casino Helsingissä, jossa katsoimme stand up shown, nautimme hedelmäiset drinkit ja hämmästelimme välkkyvää kasinomeininkiä. Kävijöille annettiin ilmaiset kasinopoletit, joten kokeilimme onneamme ruletissa ja pelikoneissa. Oli hauska ja erilainen ilta!


Kun muistelee vuotta kaksikymmentäkaksivuotiaana, oli kivaa: kävin muun muassa Espanjan-matkalla, syvennyin kuvausharrastukseeni Ylioppilaskameroihin liittymisen ja kuvauskeikan myötä, juoksin lähes kymmenen kilometrin lenkin, kävin ensimmäistä kertaa brunssilla, aloin opiskella ranskaa, valmistuin kasvatustieteen kandidaatiksi ja sain työharjoittelupaikan. Lisäksi vietin taas yhden hienon vuoden Otaniemessä ja paljon huippuja hetkiä perheen ja ystävien kanssa. Toivottavasti tästäkin vuodesta tulee yhtä huikea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...