lauantai 10. tammikuuta 2015

Vuodenvaihteen kuulumiset


Onnellista uutta vuotta 2015! Rentouttava joululoma on nyt vietetty. Palasin Pohjois-Karjalasta Helsinkiin alkuviikosta, ja vietimme kihlattuni kanssa täällä vielä muutaman päivän ennen kuin hän lensi takaisin Tukholmaan. Paluu arkeen tuntui aika vaikealta, kun monen viikon yhdessäolo läheisten ihmisten kanssa loppui, velvollisuudet odottivat ja sääkin vaihtui talvisesta märkään ja pimeään. Nyt fiilikset ovat kuitenkin jo kohentuneet, kun yksinasumisen rutiinit ovat pyörähtäneet käyntiin ja olen sekä käynyt töissä että palauttanut onnistuneesti mieleeni graduasiat. Ja kevättä kohti meneminen on aina huippua!


Loppuvuodesta pääsin ensimmäistä kertaa firman pikkujouluihin, ja ne olivat hauska kokemus. Idea oli mahtava: menimme muutaman kymmenen hengen porukalla kokkamaan yhdessä illallisen Kuura Events & Kitcheniin Helsingin Katajanokalle. Kuura toimii pienessä huoneistossa vanhassa punatiilimakasiinissa Kanavarannassa ja tarjoaa illanviettoa yhteisen ruoanlaiton merkeissä. Ruoanlaittoa oli ohjaamassa pari kokkia, ja paikan omistaja emännöi iltaa. Pikkujouluporukkamme jakaantui puoliksi, ja vuorollamme laitoimme ruokaa ja kävimme cocktail-koulussa opettelemassa Caipirinha-drinkit. Kun ruoka oli valmista, söimme yhdessä ja hyvää oli. Menu oli tapas-tyylinen ja koostui useasta pienestä ruoasta. Minä olin ollut tekemässä viininlehtikääryleitä, ja niiden lisäksi menuun kuului muun muassa lämminsavulohta, lihapullia, pinaatti-fetapasteijoita, hummusta, tsatsikia, kisir-salaattia sekä possunlihalla ja chorizolla täytettyjä herkkusieniä. Nam! Kuurasta siirryimme vielä läheiseen Pošeidon-kuppilaan. Illan aikana tutustui työkavereihin paremmin ja pääsi viettämään heidän kanssaan aikaa enemmän kuin yksi työpäiväni viikossa tavallisesti mahdollistaa.


Vietin pikkujouluja myös kaveriporukalla: kokoonnuimme neljän kasvatustieteilijän avecceineen kanssa joulua edeltävänä lauantaina Tuomaan markkinoille kiertelemään joulumyyjäisissä, minkä jälkeen menimme syömään Virgin Oiliin. Otin ravintolassa Salmone-pizzan (kylmäsavulohta, punasipulia, kaprista, salsa verdeä, ja mozzarellaa) ja viiniä. Jälkkäriksi söin ihanan suklaakakun saksanpähkinä-viikunajäätelön kera. Iltaa jatkoimme Kaisla-oluthuoneella. Oli mukavaa olla koko porukalla pitkästä aikaa, toivottavasti näemme taas pian!


Jouluksi menin perinteiseen tapaan perheeni luo. Jouluaaton ohjelmaan kuuluu, että avaamme siskoni kanssa toistemme lahjat heti herättyämme, minkä jälkeen koristelemme kuusen. Puolen päivän aikaan kuunnellaan joulurauhan julistus. Tämän jälkeen syödään joulupuuroa, ja iltapäivällä käydään isovanhempien haudoilla Joensuussa ja Liperissä. Illalla saunotaan, syödään jouluateria ja lopuksi avataan lahjat. Joulupäivän iltapäivällä kokoonnumme isäni veljien ja heidän perheidensä kanssa kahville, illalla kotona herkutellaan juustoilla. Tapaninpäivänä menin poikaystäväni perheen luo.


Sain poikaystävältäni lahjaksi uuden kameran! Se oli superyllätys, josta olen enemmän kuin innoissani. Blogissakin tullaan myöhemmin näkemään paljon luontokuvia, joita otin joulun aikaan. Kotona oli ihana taikatalvi: lunta, paljon pakkasta ja auringonpaistetta.


Joulupuuhastelun lisäksi lomaan kuului shoppailua, pizzat uudessa ravintola Roihussa, joensuulaisen koripallojoukkueen Katajan pelissä käyminen sekä keilausta. Aktiviteetit toivat mukavaa vaihtelua joutilaisuuteen. Rennosti ottaminen oli kuitenkin myös tärkeää, ja sitähän riitti kera nukkumisen, ulkoilun ja saunomisen.


Katsoimme myös leffoja: teatterissa Nälkäpeli-sarjan Matkijanärhi osa I:n sekä Hobitti-sarjan Viiden armeijan taistelun ja kotisohvalla Koskemattomat, 21 Jump Streetin sekä 22 Jump Streetin. Kaikki olivat kelpo kuvia, mutta pidin erityisesti Matkijanärhestä (erilainen kuin Nälkäpelin aiemmat osat) ja Koskemattomista (positiivinen ja ranskankielinen).


Uudenvuoden aaton vietin poikaystäväni ja siskoni kanssa kaupungissa, jossa katsoimme ilotulitukset (ne järjestettiin aikaisin illalla), kävimme Coffee Housessa ja lopuksi illastimme pitkän kaavan mukaan Torerossa. Söimme aluksi yhteisen Andalucia-tapaslautasen, jossa oli herkullista chorizoa, serranokinkkua, lihapullaa, sellerisalaattia, täytetty piquillo-paprika ja patatas bravas. Pääruoaksi otin talon parilahärkää, juhlajuomana oli kuohuviiniä. Vuoden vaihtumista katsoimme torin kupeessa. Ilta oli oikein mukava päätös vuodelle - nyt iloisesti kohti uusia seikkailuja.


Ihanaa vuotta 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...