keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Mainiot mokkapalat


Tässäpä helppo ohje herkuttelunälän iskiessä! Perinteiset mokkapalat saavat mehevyyttä mantelijauhoista.


Mantelisen mehevät mokkapalat   (12 pientä palaa, muokattu Kotiruoka-kirjan ohjeesta)

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
75 g sulatettua rasvaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl mantelijauhetta   
1 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
25 g sulatettua rasvaa
noin 2 rkl kahvijuomaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (max 20x30 cm). Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 1520 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Kuorrute: Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää rasva ja kahvia vähitellen, kunnes seos on notkeaa. Kaada kuorrutus vähän jäähtyneen kakkulevyn päälle ja levitä tasaiseksi. Koristele halutessasi nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai muulla haluamallasi koristeella. Anna kuorrutuksen jähmettyä. Leikkaa levy paloiksi ja herkuttele!

Vinkkejä:
  • Kananmunia ja sokeria ei ole välttämätöntä vatkata sähkövatkaimella.
  • Karkea mantelijauhe ei välttämättä siivilöidy, mutta muut kuivat aineet voi siivilöidä sekoitusvaiheessa.
  • Tein mokkapalat keskikokoisessa uunivuoassa. Tuplaamalla ainesten määrät saanee pellillisen paloja. Jos haluat korkeampia leivoksia, suosittelen pienempää vuokaa!
  • Kahvijuomaa varten ei tarvitse varsinaisesti keittää kahvia, riittää että kuumennat vettä ja laitat siihen kahvinporoja hautumaan hetkeksi. Siivilöi valmis juoma. Lisää neste tomusokerin joukkoon vähitellen, jotta kuorrute pysyy tarpeeksi jämäkkänä.

Keittiön piristeenä korttikokoelma jääkaapin ovessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...