maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ihanimmat valmistujais- & synttärijuhlat


Viikonloppu meni erityisissä tunnelmissa, kun juhlistin lauantaina ystävien kanssa valmistumistani ja lähestyvää 25-vuotissyntymäpäivääni. Olin vuokrannut käyttöömme asuintaloni kerhohuoneen, jossa meillä oli enemmän tilaa kuin yksiössäni. Kutsut kemuihin olin lähettänyt muutama viikko sitten Facebookin kautta, ja tavoitteena oli rennot illanistujaiset. Tavoite toteutuikin mainiosti!


Aloin suunnitella juhlia heti, kun kutsut oli saatu liikkeelle. Kaikki kutsumani kaverit eivät päässeet paikalle, mutta mitä mahtavin porukka pääsi, ja yhteensä meitä oli kolmetoista. Valmistelin kekkereitä varten menun, soittolistan ja tietokilpailun. Lisäksi hankin joitakin tarjoiluastioita, koristelutarvikkeita ja kukkia. Oli hauskaa käyttää aikaa juhlien valmisteluun, ja sitten juhlapäivänä nauttia suunnitelmien käymisestä toteen. 

Teemavärejä olivat violetti ja vaaleanvihreä. Yllä näkyvät pompomit on askarreltu Sinellin silkkipapereista K-Ruoka-sivujen ohjeella.


Kerhohuone ei ole maailman juhlavin, mutta se palveli hyvin tätä käyttötarkoitusta ja muuttui edustavammaksi pienellä virittelyllä. Pöytänä tilassa toimi biljardipöytä, jonka päällä oli levy. Tein kattauksen kertakäyttöpöytäliinan päälle. Ylläolevassa kuvassa näkyvät myös ikkunan viereisen penkin päällä vaaleansiniset istuintyynyt, jotka ostin H&M Homesta. Niitä voi tämän jälkeen käyttää joko kotona tai vaikka kesäisellä piknikillä. 

Suolainen menu koostui vihersalaatista, kasvispiiraista, patongista ja juustoista. Pöydälle on kuvanottovaiheessa ehditty kantaa myös pari alkumaljaa, joissa oli ranskalaista Crémant D'Alsace Wolfberger -luomukuohuviiniä. Lisäksi juhlissa tarjottiin makukivennäisvesiä.


Vihreä salaatti: jääsalaattia, rucolaa, suolaheinää, kurkkua, kirsikkatomaattia ja sitrusvinegretteä (Hellmann's)

Värikäs kasvispiirakka (pellillinen): tämän postaukseni ohje kolminkertaisena tehtynä

Feta-pinaattipiirakka (pellillinen): sama gluteeniton taikinapohja kuin värikkäässä kasvispiirakassa kolmella kerrottuna, plus täyte:
  • 450 g (kolme pussillista) pakastepinaattia mikrossa sulatettuna
  • 600 g (kolme pakkausta) laktoositonta fetaa murskattuna
  • 6 kananmunaa
  • 3 dl laktoositonta maitojuomaa
Sekoita täyte ja levitä pohjan päälle. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Tarjolla oli myös juustoja: brieä, sinihomejuustoa, machegoa, ruohosipulituorejuustoa ja Luostari-juustoa. Niiden kanssa sai ottaa keksejä, viikunoita, viikunahilloa, hunajamelonia ja viinirypäleitä. Aika nami kombo!


Jälkiruoaksi oli kakkua sekä suklaisia suklaarouheminimuffinsseja ja naposteltavaksi popcornia ja karkkisekoitus. 

*********************************************

Mansikka-limerahkakakku (mukaillen Kotilieden ohjetta)

Pohja
150200 g (gluteenittomia) keksejä
50 g sulatettua Oivariinia
rasiallinen mansikoita

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita voisulan kanssa. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Leikkaa mansikat melko ohuiksi viipaleiksi ja lado ne koristeeksi kakkuvuoan reunoille leikkuupinta ulospäin.

Mansikkatäyte:
500 g (laktoositonta) mansikkarahkaa
2 dl (laktoositonta) vispikermaa
2 dl mansikkasurvosta (esim. pakastemansikoista)
1 limetin mehu
6 liivatelehteä (Meira)

Valmista kakun alaosaan tuleva mansikkatäyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi (voit liottaa samalla toisen täytteen liivatelehdet). Vaahdota kerma ja soseuta mansikat. Sekoita mansikkasurvos ja kermavaahto mansikkarahkaan. Halkaise lime ja purista sen mehut joukkoon. Purista vesi 6 liivatteesta ja sulata ne kattilassa kiehuvaan veteen (2 rkl) ja lisää saman tien rahkaan ohuena nauhana sähkövatkaimen avulla sekoittaen. Kaada vuokaan (täyte tulee noin puoleen väliin vuokaa tai vähän yli).

Lime-sitruunatäyte
500 g (laktoositonta) sitruuna-limerahkaa
2 dl (laktoositonta) vispikermaa
1 limetin kuori ja mehu
6 liivatelehteä

Valmista kakun yläosaan tuleva limetäyte. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkaan. Pese lime ja raasta sen kuori rahkaseoksen joukkoon, purista myös mehu. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen (2 rkl) ja lisää seos rahkaan ohuena nauhana sähkövatkaimen avulla sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia, parhaimmillaan yön yli. Kakusta tulee kauniin kaksivärinen. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla tai mansikoilla.

*********************************************

Suklaiset muffinit

150 g Oivariinia
80 g sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl (laktoositonta) maitoa
100 g tummaa suklaata
250 g vehnäjauhoja
50 g tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa

1. Sekoita pehmeä rasva, sokeri ja munat. Raasta/paloittele suklaa ja sekoita joukkoon. 
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vähitellen taikinaan. Lisää myös maito.
3. Paista muffinit joko Cupcake Makerissa (niin kuin minä) tai muffinivuoissa uunissa (200 astetta, koosta riippuen 1520 minuuttia).


Juhlissa aloitimme ruokailulla, minkä jälkeen pidin tietokilpailun. Olin koonnut leikkimieliseen kisaan 25 kysymystä seuraavista minuun liittyvistä teemoista: yliopisto, lukio, peruskoulu, koti, työ ja vapaa-aika. Joukkueet muodostimme jaolla kolmeen, mikä sekoitti mukavasti porukoita kilpailun ajaksi. Tietovisan taustalla pyöri kerhohuoneen videotykillä heijastettuna diaesitys, jossa oli muutamia kysymyksiin liittyviä valokuvia. Koko juhlien ajan taustalla soi valitsemiani biisejä Spotifystä. 

Tässä joitakin tietokilpailukysymyksiä:

Kuinka monta opintopistettä suoritin kandin ja maisterin tutkinnossa?
Mikä oli pitkä sivuaineeni?
Millä luokalla sain hymytyttö-patsaan? 
Minkä ikäisenä muutin pois kotoa? 
Kuinka pitkä on Helsinki-Joensuu-junamatka?
Millä kameramerkillä kuvaan?

(Vastaukset: 323 op, yhteiskuntapolitiikka, 2. luokalla, 18-vuotiaana, noin 4,5 tuntia ja Canon.)

Vieraista viisi lähti muutaman tunnin kuluttua juhlien alkamisesta, ja me loput jatkoimme iltaa lautapelien kera. Pelailuun pääsivät kerhohuoneen kaapista "humpuukimaakarien" Rappakalja, hauska Satasota sekä Alias. Eräs kavereistani ehdotti, että viettäisimme Earth Houria, jolloin sammutimmekin valot ja sytytimme tuikkuja. Oli tunnelmallista! :)

Jossain välissä vieraat vähenivät jälleen, ja loppuilta menikin viidestään poikaystäväni ja kolmen kaverimme kera. Joimme viiniä, napostelimme juhlapöydän antimia ja nauroimme lautapelien äärellä. Musiikin olin vaihtanut bilelistaan. Oli superkivaa.


Seuraavana päivänä menin haikeudella siivoamaan juhlatilaa. Yhdessä poikaystäväni kanssa järjestelmällisesti toimien saimme kerhohuoneen kuntoon melko nopeasti. Tiskasimme niin huoneelta lainatut kuin omatkin astiamme, imuroimme ja kannoimme erissä tavarat takaisin asuntooni. Tässä on pari kuvaa kerhikseltä kun olimme saaneet hommat valmiiksi.


Sitten olikin aika katsoa läpi eilisen kuvat, muistella hymyillen parhaita juhlia vähään aikaan ja ihastella ystäviltä saatuja lahjoja. Sain kaksi hemmottelulahjakorttia, ruusuja, sateensinisen Kastehelmi-lautasen, rahalahjan ja kuoharia kera kauniiden korttien, kiitos ♥ Näillä muistoilla kelpaa olla valmistunut ja pian 25-vee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...