sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Värikäs kasvispiirakka


Juhlin ensi viikonloppuna kaveriporukalla valmistujaisiani & synttäreitäni ja testasin eilen etukäteen yhtä tarjottavista, kasvispiirakkaa. Eräs vieraistani noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, joten päätin tehdä piirakkapohjan gluteenittomana. Googlailin netistä vinkkejä taikinaan ja onnistuinkin hyvin. Piirakasta tuli maistuva, ja se kesti hyvänä myös seuraavaan päivään! Tässäpä simppeli ohje:

Värikäs kasvispiirakka (gluteeniton)

Pohjataikina (mukaillen tämän blogin ohjetta, ks. myös tämä blogi)
110 g Oivariinia
2 dl gluteenitonta jauhoa (esim. Semper)
2 rkl kylmää vettä
1 dl juustoraastetta
hieman suolaa

Täyte (vinkkejä tästä blogista)
10 miniluumutomaattia
50 g keltaista (suippo)paprikaa
100 g kesäkurpitsaa
1 kevätsipulin varsi
2 kananmunaa
1,5 dl kolmen juuston kermaa
0,5 dl maitoa
100 g juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta

1. Voitele pyöreä piirakkavuoka. Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on tahmeaa ja hieman hankalasti käsiteltävää, mikä kuuluu asiaan. Taputtele taikina gluteenittomien jauhojen avulla vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Huuhdo kesäkurpitsa ja pilko se kuorineen. Pilko paprika. Pilko tomaatit ja poista niistä siemenosat, jotta ne eivät vetistä täytettä. Pilko kevätsipulin varsi. Laita kasvikset kulhoon.

3. Sekoita toisessa astiassa kananmunat, kerma, maito ja juustoraaste. Yhdistä seos kasvisten kanssa ja lisää mausteet, sekoita. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja tasoita.

4. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.


Nam, hyvää tuli! Otin ylös tarkat mitat käyttämistäni ainesosista, jotta voin toistaa kasvispiirakan samanlaisena myös juhliin. Silloin teen piirakkaa pellillisen, johon ajattelin kolminkertaistaa reseptin aineisosien määrän. 

Piirakan voi tehdä halutessaan myös ei-gluteenittomana, jolloin voi käyttää vaikkapa valmista pakastetaikinaa. Vaihtelua piirakkaan saa erilaisella kermalla ja juustoraasteella. Laktoosittomilla tuotteilla tehtynä piirakka käy monelle. Pääpaino on värikkäillä kasviksilla, joita niitäkin voi vaihdella maun mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...