tiistai 1. helmikuuta 2011

Sunrise Avenue, forever


Olin viime kesänä Kuopion viinijuhlilla - ja vain yhdestä syystä: siellä esiintyi Sunrise Avenue. Tämä suomalainen bändi keikkaili viime vuonna maassamme vain muutamaan otteeseen, ja onnekkaana tyttönä pääsin katsomaan yhtyettä sen vieraillessa lähikulmilla. Sunrise Avenue, keulahahmonaan laulaja Samu Haber, on tuon kokemukseni perusteella upea live-esiintyjä, ja keikka oli ehdottomasti yksi menneen kesäni kohokohtia. 


En kuitenkaan ihastunut bändiin ensikuulemalta. Vuonna 2006 olin kesätöissä eräässä ruokakaupassa, enkä juurikaan pitänyt duunistani. Päiviä ei parantanut kaiuttimista raikava suomipoppi, jonka seassa lähes päivittäin kuului muun muassa kappale Fairytale Gone Bad. Se oli suosituksi noussut Sunrise Avenuen single, jota työpäivieni lomassa aloin lähes inhoamaan. En tiennyt bändistä oikein mitään, ja tuon kuluneen kappaleen perusteella sekin vähä värittyi negatiivisesti. 

Myöhemmin samana vuonna siskoni sai lainaksi Sunrise Avenuen ensimmäisen levyn, nimeltään On the Way to Wonderland. Jostain syystä kuuntelin kappaleita ja huomasin tykkääväni niistä. Bändin musiikki on rock/pop-tyylistä ja englanninkielistä. Pidin erityisesti osuvista sanoituksista ja tarttuvista melodioista, ja jonkin ajan kuluttua jopa Fairytale Gone Bad alkoi kuulostaa korvissani hyvältä. 


Vuosien varrella kiinnostukseni Sunrise Avenueta kohtaan on kasvanut. Toinen levy, Popgasm, ilmestyi vuonna 2009, mistä olin arvattavasti haltioissani. Bändin musiikki on edelleen mielestäni loistavaa, eikä ole ihme, että Sunrise Avenue on menestynyt hienosti myös ulkomailla, erityisesti Saksassa. Nyt keväällä on tiedossa jännitystä kolmannen levyn tiimoilta, kun Out of Style julkaistaan 23.3.2011. 

Uuden levyn ensimmäinen single on Hollywood Hills: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...