lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kimalluskynsiä ja lehtitaikinaherkkuja

Eilen oli luova päivä. Iltapäivällä valikoin kynsilakkakokoelmastani mustan, harmaan ja punaisen Mavalan lakan kynsiäni värittämään: laitoin aluslakan päälle ensimmäisen kerroksen mustaa ja toisen harmaata, jolloin lopputulos oli tyylikkään tummanharmaan. Punaisella lakalla väkersin koristeeksi pienet sydämet. Lisäksi piirsin läpinäkyvällä lakalla kynsien poikki viirut, joihin ripottelin hopeaa irtoglitteriä. Koko komeuden suojasin kerroksella läpinäkyvää lakkaa. Lopputulos näytti tältä:


Tarvitsisin kunnon välineet taidokkaampaan kynsien koristeluun, mutta tällaiseen rentoon lopputulokseen pääsee perussiveltimillä. Joskus aiemmin tein täyshopeaiset kynnet harmaalla lakalla ja glitterillä. Kimaltavat kynnet saavat asuun juhlallisuutta ja sopivat huipusti bileiltoihin, mutta käyvät mielestäni myös koulupäiviin (tällöin ehkä maltillisemman asun kanssa). Olen nähnyt ja kuullut juttua Konad-laatoista, joiden avulla kynsien koristelussa pääsee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Sellaisia tekisi mieli kokeilla!


Luovaan perjantaihini kuului myös leivontaa. Ostin lehtitaikinalevyjä, joista tein paprika-fetalla, rucolalla ja emmental-juustoraasteella täytettyjä taskuja. Herkkua, ja vieläpä helppoja tehdä: puolitin valmiit levyt, laitoin niihin täytteen, suljin taikinapalat kolmioiksi ja voitelin ne kananmunalla. Paistoin taskuja 225 asteessa kymmenisen minuuttia.Yhdestä taikinapaketista tuli 16 suolaista leivonnaista.


Niin ja hyvää suomen kielen päivää! :)

2 kommenttia:

  1. Ihanat kynnet! Itse en koskaan jaksa näpertää kynsieni kanssa, sillä lakka kulahtaa parissa päivässä ja mikään ei ole hirveämpää kuin sen puhdistaminen :< Joten kynteni elelevät onnellista elämäänsä luonnontilassa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja heh, näidenkin kynsien puhdistaminen tulee olemaan muutaman päivän päästä melkoista tuskaa, mutta sitä ei jaksa ajatella kun iskee lakkailuinspiraatio :D

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...