lauantai 2. huhtikuuta 2011

Räpsräps


Ostinpa eilen Carlsonin kanta-asiakaspäiviltä uuden kameran. Ajatuksena oli hommata se kakkoskameraksi, sillä hinnaksi jäi vain 49,90 euroa. Hassua tilanteessa on se, ettei ykköskameraa vielä ole! Käytän nykyään perheeltäni lainassa olevaa kameraa - ja olen hankkimassa poikakaverini kanssa meille yhteistä uutta (hienoa) kameraa, josta se ykköskamera sitten tulee. Suunnitelmissa ei todellakaan ollut ostaa kahta uutta kameraa, mutta ajattelin, että tätä halpaa peruslaitetta voi sitten käyttää sellaisissa paikoissa jonne ei paremman kanssa uskaltaudu.

Ostin siis Olympus X-43 mallin, joka on musta 14 megapikselin pokkarikamera. Lyhyen käytön jälkeen olen huomannut, että sillä saa erityisen hyviä lähikuvia (verrattuna perheeni Olympukseen) ja yleiskuvia, mutta kasvokuvista tuppaa tulemaan epätarkkoja mikäli asetuksena ei ole muotokuvaus tai omakuva. Muutenkin omien sormien tärinän hillitsemisellä on merkittävä rooli kuvien tarkkuudessa onnistumisessa. Miinusta on myös paristokäyttöisyys, joka toki on kätevää esimerkiksi reissuilla, mutta turhauttavaa vaikkapa juuri blogia varten pidempään kuvaillessa. Nimimerkillä kulutin patterit päivässä loppuun...

Tässä heti oston jälkeen otettuja supermakrokuvia, jotka jaksavat ihastuttaa vähän huonompiin tottunutta:


Hämäräkuvauskin onnistuu, kunhan kameran tukee jotain vasten.


Hauskoja ominaisuuksia kamerassa ovat Magic-nimellä kulkevat piirros-, poptaide-, kalansilmä- ja neulanreikä-asetukset jotka tekevät kuvasta välittömästi eri näkösen. Poptaide muuttaa värejä räväkämmiksi, kun taas neulanreikä korostaa kuvan keskiosaa. Kalansilmä tekee rumaa jälkeä, mutta suosikkini on piirros-variaatio, jolla sain itsestäni oikein edustavan kuvan:


Pienistä heikkouksista huolimatta kamera soveltuu peruskäyttöön ja sitä on näppärä käyttää. Musta ja linjakas ulkomuoto on miellyttävä ja näppäimissä ei ole turhaa kikkailua. Ihan hyvä kakkoskamera, mutta odottakaas vain kunhan saan meille jonkun upean järkkärin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...