tiistai 28. kesäkuuta 2011

Kesäilta Riiassa


Istanbuliin kuun alussa matkustaessani lensin AirBalticilla, joka teki välilaskun Latvian pääkaupungissa Riiassa. Päätimme olla siellä yhden yön, jolloin ehdimme tehdä pienen tutustumiskierroksen kyseiseen kaupunkiin. Majoituimme vanhankaupungin Konventa Seta -hotellissa, jonka varasimme booking.comin kautta. Hotelli oli vanha mutta siisti, edullinen ja sijainniltaan erinomainen. Lyhyen kävelymatkan päässä olivat kaikki vanhankaupungin nähtävyydet, ravintoloita ja kauppojakin. Myös Riian modernimpi kaupunginosa olisi ollut kiinnostava, mutta sinne ei yhden illan aikana enää ehtinyt.


Riika on aika pieni kaupunki, mutta mielestäni silti jo suomalaista peruscityä selvästi eurooppalaisempi. Historia näkyy monissa kirkoissa, keskiaikaisissa kortteleissa ja esimerkiksi vapaussodan merkiksi pystytetyssä vapaudenpatsaassa. Ilta-aurinko värjäsi talot kauniiksi ja koristi myös Pilsētas kanāls -joen kukkaista puistoa. Pienen joen ylittävän sillan kaiteisiin ovat pariskunnat jättäneet kaiverrettuja lukkoja ikuisen
rakkauden symboleiksi.


Käveltyämme aikamme kapeilla kujilla istuuduimme Steiku Hoas -pihviravintolaan täyttämään kurnivat vatsamme. Minun tilaamassani annoksessa oli maukasta pihviä tomaattien ja pitaleivän kera. Paikan hinnat olivat kohtuulliset ja palvelu hyvää. Ravintolasta suuntasimmekin jo hotelliin nukkumaan.


Seuraavana aamuna kävimme aamiaisella ja pienellä kävelyllä. Huoneet luovutettuamme saapui edellispäivänä sovittu taksikyyti ja vei meidät takaisin Riian lentokentälle jatkolentoa varten. Noin lyhyenkin viipymisen aikana sai jo kivan kuvan kaupungista, ja samalla se oli ikään kuin pehmeä lasku Turkissa odottavaa suurkaupunkia varten.


Riian Wikitravel-sivut: http://wikitravel.org/fi/Riika#b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...