keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Unelmat toteen, HY kutsuu!


Koko kesän kalvanut epävarmuus muuttui unenomaiseksi autuudeksi, kun sain tietää että pääsen Helsingin yliopistoon opiskelemaan kasvatustieteitä. Jeee! Nyt kotilomailu saa särmää, kun voi alkaa suunnitella syksyn opintoja. Huomenna lähdenkin heti juhlallisille kalenteri- ja penaaliostoksille ;) Eilen söimme perheen kanssa mansikkakakkua uutisten kunniaksi.

Ihana elämä!


Hakijoita kasvatustieteiden koulutukseen oli 895, uusia opiskelijoita hyväksyttiin 60. Pääsykokeen monivalinnoista oli saatava vähintään 38/50 pistettä, jotta pääsi jatkoon. Jatkoon päässeiden esseet arvioitiin (max. 50p) ja yo-todistus (max. 100p) otettiin mukaan yhteispisteisiin.

Lopullinen hyväksymisraja yhteispisteiden perusteella hyväksytyillä oli 147/200 pistettä (monivalinta + essee yhteensä vähintään 75/100). Lisäksi koulutukseen valittiin henkilöitä pelkän valintakokeen perusteella, jolloin monivalinnoista oli saatava vähintään 42/50 ja esseestä vähintään 32/50 pistettä.

Minut valittiin yhteispisteideni (170/200) perusteella. Koeurakka oli aikamoinen, mutta positiivinen lopputulos on onneksi näköjään saavutettavissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...