maanantai 1. elokuuta 2011

Häävieraan lettikampaus

 
Minulla on ilo päästä ensi lauantaina osallistumaan serkkuni häihin. Onnellisen juhlan lisäksi osa hauskuudesta koetaan jo ennen tapahtumaa, kun pääsee laittautumaan kekkereihin: valitsemaan juhlamekon ja siihen sopivat asusteet, kaunistamaan ihoa, lakkaamaan kynsiä sekä lopulta myös virittelemään juhlavan kampauksen ja meikin. Aiemmista tilanteista viisastuneena päätin harjoitella hiusten laittoa jo etukäteen, jotta varsinaisena päivänä on hyvin tiedossa, mitä hiuksille tekee ja kuinka kauan siinä kestää. Olen meidän perheestä se, joka laittaa muidenkin tukan, joten puuhaa tulee lauantaiaamuna riittämään.

Harjoittelin eilen siskoni hiuksilla. Päädyimme lettikampaukseen, minkä jälkeen etsin netistä inspiroivia mallikuvia sovellettavaksi. Tässä ensimmäisen kampausvaihtoehto siskoni kutreilla:


Tein kolme vasemmalta päänpuoliskolta alkavaa toispuoleista ranskanlettiä, jotka kiinnitin pinneillä oikean korvan juureen. En letittänyt hiuksia aivan latvaan asti. Latvahiuksista tein yksittäisiä, kapeita tavallisia lettejä, jotka nostin korvan päälle ja kiinnitin taas pinneillä. Hieman kiharat latvat jäivät vapaiksi muodostaen ikään kuin hiuskoristeen. Kun letinteko on tuttua, kuluu tällaisen kampauksen tekemiseeen puolisen tuntia. Käytin pohjalla kampausnestettä ja viimeistelin lopputuloksen hiuskiinteellä.

Latvat voisi jättää myös kiinnittämättä, jolloin puolinaiset pikkuletit särmäävät kampauksen huolettomammaksi ja menevämmäksi.


Vaikka tämä ensimmäinenkin kampaus oli viehättävä, tuli toisesta kokeilukampauksesta suosikkimme. Siinä hiukset jäivät enemmän auki:


Tein yhden letin kulkemaan hiusten läpi, ranskanletin tyylillä mutta siten, että normaalisti lettiin lisättävä hiusosio pujotetaankin vain letin läpi. Pinnitin letin kiinni alas taakse muihin hiuksiin. Oikealla puolelta tein pienen tavallisen letin, jonka yhdistin toiseen lettiin. Tuota pitää vielä tyylitellä, mutta tämä olikin vasta harjoitus. Kiharsin niskaan vapaiksi jäävät hiukset piippausraudalla, kuten oikealle ohimolle varaamani pitkät etuhiuksetkin. Lopputulos on romanttinen ja sitä voi lisäkoristella vaikka kukkasella. Kampauksen pohjalla olivat aiemmin lisätyt muotoiluneste ja hiuslakka, kiharrettaviin osioihin lisäsin vielä edellistä (lämpösuoja on tärkeä muistaa!).

EDIT: Katso kuvat hääpäivän toteutuneista kampauksista tästä postauksesta: Rakkausjuhlat

4 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...