perjantai 9. syyskuuta 2011

Helsinki on kipinäni


Näin unta että matkustin Lontooseen, aivan yllättäen. En muistanut sitä enää herättyäni, mutta äsken se palasi mieleeni selaillessani kuvia netissä. Olen käynyt Lontoossa kolme vuotta sitten ja menisin tuonne tunnelmalliseen kaupunkiin toki mielelläni uudelleen. Etenkin näin syksyllä voisi olla upeaa kävellä puistoissa ja joen rannalla, vaeltaa inspiroivissa vaatekaupoissa tai juoda teetä lämpimän kahvilan ikkunapöydässä.

On hassua että ajattelen näin, sillä vasta vähän aikaa sitten matkakuumeeni oli täysin alilämmön puolella. Kesän reissujen ja muuttohässäkän jälkeen parasta mitä saatoin kuvitella oli tavallinen arki; kotona olo, opiskelu ja onnellisuus pienistä asioista.

Elämä Helsingissä ei kuitenkaan olekaan arkista Itä-Suomessa kasvaneelle minulle. Kampuksella fiilis on välillä hekumoiva, kun tietää opiskelevansa Suomen parhaassa yliopistossa. Ympäristö innostaa kunnianhimoon ja itsensä haastamiseen, tähtien tavoitteluun. Kotiin lähtiessä kävely historiallisten rakennusten vierustalla ajan patinoimaa mukulakiveystä pitkin herättää arvostusta kaupungin menneisyyttä kohtaan. Matkat metrolla ovat kutkuttavia. Fuksiohjelmaa järjestetään Tuomiokirkon portailla tai Suomenlinnassa, paikoissa, jotka aiemmin olivat vain valokuvattavia nähtävyyksiä lyhyellä Helsingin-matkalla. Vapaa-ajalla voi shoppailla maan monipuolisimmissa liikkeissä tai valita elämyksiä laajasta kulttuuritarjonnasta, mikä tuntuu aika uskomattomalta. Voinko oikeasti olla näin lähellä kaikkea hienoa?

Olen onnellinen päästessäni päivittäin osaksi pääkaupungin todellisuutta. Luulen, että juuri se lisää intoa suunnitella taas lähtöä muihinkin upeisiin paikkoihin - kuten Lontooseen. Vaikka kuumeiset matkaunelmoinnit pysyttelevät vielä taka-alalla, iloitsen kipinästä jonka Helsinki on saanut syttymään uudelleen. Maailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...