perjantai 9. syyskuuta 2011

Lingottu salaatti ja muuta oleellista


Omassa keittiössä ruokaa on koukuttavan kivaa laittaa. Käsillä tekeminen, onnistumisen tunne ja makunautinnot ovat hauskan kokkailun ydin. Uuteen asuntoomme tehtyjen hankintojen ansiosta olen lisäksi huomannut, että ruoanlaitto tuntuu erityisen mielekkäältä käytettäessä hienoja työvälineitä.

Olen pitkään inhonnut salaatin käsittelyä: kylmä huuhteluvesi tekee koko olon viluiseksi, märät salaatinlehdet kastelevat pöytätason, lehtien ja pöydän kuivaamiseen palaa hyvää talouspaperia... Ehkä mukavuudenhaluista, mutta salaattien tekeminen on ollut usein välttelylistani kärjessä :D Nyt asianlaita on kuitenkin aivan toinen! Tutustuin kaverini luona salaattilinkoon, jossa salaatti siis kuivataan pyörityksen avulla. Ensin salaatin voi huuhtoa lingon lävikössä - kastelematta käsiä - ja sitten veivata vedettömäksi helposti ja nopeasti pyörittämällä lävikköä kannen alla kulhossa. Törmätessäni loppukesästä Gigantissa salaattilinko-osastolle nappasin heti itselleni tuon ihmelaitteen. Kympin hinnalla loppuelämäni on pelastettu! Viime viikkoina salaatti on valmistunut käsissäni useammin kuin koskaan, ja vaikka laite salaatin kuivaukselle kuulostaakin turhalta, minulle se ei sitä ainakaan ole ♥


Saimme poikaystäväni äidiltä uuden keittiöveitsen teroittimineen. Voi sitä tunnetta, kun silppuaa vaikkapa sipulia teräaseella, joka vain sujahtaa kasviksen läpi. Hyväkuntoinen veitsi nopeuttaa ainesten pilkkomista ja tekee olosta ammattimaisen kuin huippukokilla - tsip tsap ja valmista tuli! Terävää veitseä ei myöskään tarvitse painaa lujaa, jolloin lipsahtamisen vaara pienenee ja keittiön turvallisuus paranee.


Aloittelevan ruoanlaittajan paras apuri on hyvä keittokirja, josta löytyy käytönnönläheiset teoriaosuudet erilaisten ruoka-aineiden käytöstä, vinkkejä moninaisista kokkaustilanteista selviämiseen sekä hyviksi havaittuja ja herkullisia reseptejä. Itse sain keväällä lahjaksi Isotalon ja Kuittisen toimittaman Kotiruoka-teoksen, joka on suoraan sanottuna mahtava. Yli 600-sivuisessa opuksesta löytää juuri sen mitä keittiössä toimiessaan tarvitsee. Oma kappaleeni on painettu vuonna 2010, mutta ensimmäinen painos kirjaa ilmestyi 1908; siitä lähtien sitä on päivitetty ja täydennetty entistä paremmaksi. Kiitos S & A ;)


Ja jos pasta tylsistyttää, et ole syönyt sitä oikean mallisena. Sydämenmuotoiset makaronit Myllyn parhaalta ovat mielestäni oikein sopivia perusruokaa petraamaan, suorastaan innostavat laittamaan taas makaronia lisukkeeksi. Halutessaan näillä voi myös viestiä pöytäkumppanilleen jotain, hihii...

2 kommenttia:

  1. jee ostit tuon salaattilingon :DDD hyvä että keittokirjalle on käyttöä ;) ihania makaroneja <3

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...