keskiviikko 14. syyskuuta 2011

So 80's


Meillä uusilla kasvatustieteilijöillä on huomenna tiedekuntajärjestömme Conduksen fuksiaiset. Tulemme kiertelemään ryhmissä Helsingin keskustassa pukeutuneina "aikamatka ihmisen menneisyyteen ja tulevaisuuteen" -teeman mukaisesti.

Olen kuullut muiden asustautuvan niin intiaaneiksi, merirosvoiksi kuin roomalaisiksikin. Minun kahdeksanhenkinen porukka päätti esiintyä kasarihenkeen tyyliteltyinä! Aloin heti etsiä netistä hauskoja ideoita pukeutumiseen, meikkiin ja hiustyyleihin, ja niitähän löytyikin roppakaupalla. Itselleni ajattelin kopioida ylisuuren kiharakampauksen, paksut meikit, näyttävät vaatteet ja rönsyilevät korut.Hyviä vinkkejä aikakauden lookkiin - olipa kyseessä mikä vuosikymmen tahansa - löytää esimerkiksi tv-sarjojen pukeutumisesta tai vanhoista muotilehdistä. Kulttuurituotteissa heijastuvat aikakauden ominaisimmat yksityiskohdat, joita poimimalla voi luoda aidon tyylin. 1980-luvulla televisiossa on pyörinyt muun muassa Miami Vice, jonka henkilöhahmojen kuvista saa nopeasti inspiraatiota kasari-ilmeen muotoilemiseen.


Teemapukeutumisessa on oleellista myös sisäinen muodonmuutos: onnistunut tyyli kumpuaa heittäytyvästä asenteesta ja asunmukaisista eleistä. Tunnelmaa voi etsiä laittautumisen lisäksi myös vaikkapa teemaan liittyvästä musiikista. Toivottavasti huomenna fuksiaisryhmämme on niin kasari että!

4 kommenttia:

 1. Oi kuulostaa niiin hauskalta! :)

  Suloinen blogi sinulla, tervetuloa vierailemaan myös mun blogin puolella! ;)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa myös oli! Ja kiitos, niinpä teenkin :)

  VastaaPoista
 3. Uskon, tuollaiset bileet/tapahtumat ovat aina ihan parhaita! :) Kiitos kommentistasi! :)

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä, kiva kun vierailit ja kommentoit blogissani :)

  VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...