tiistai 6. syyskuuta 2011

Uuden kodin kuulumisia


Olen nyt asunut kolmetoista päivää Espoossa. Poikaystäväni konetekniikan opintojen ansiosta saimme kaksion Otaniemestä, teekkarikylästä Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun viereltä. Olemme tosi tykästyneitä uuteen kotiimme, ja etenkin minä olen ihmeissäni siitä, kuinka nopeasti asuinympäristön muutokseen on tottunut. Jo ensimmäinen koulumatka bussilla Helsinkiin tuntui omalta, puhumattakaan paluusta asunnolle, jossa vastassa olivat niin vanhat tutut esineet kuin hartaasti valitut uudet tavaratkin - ja tietenkin oma kulta. Yhdessä muuttaminen on pelastanut yksinäisyydeltä, vierauden tunteelta ja koti-ikävältä, jotka muutoin olisivat voineet iskeä pahastikin.


Muuttokuorman saimme vietyä elokuun puolessa välissä perille yhdellä pakettiautollisella. Sohva, sänky ja ruokapöydän tuolit saapuivat kämpälle vasta myöhemmin, mikä helpotti asiaa, mutta pahvilaatikoita, vaatekoreja ja kaiken maailman kasseja riitti kyllä purettavaksi siitäkin huolimatta. Uusien kalusteiden kasaamista sai myös harrastaa yllin kyllin. Ensi päivien kaaoksesta selvittyämme tavarat alkoivat onneksi löytää paikkansa, ja nyt voi sanoa asunnon näyttävän jo oikein kodikkaalta.


On hassua asua paikassa, joka on täynnä muita opiskelijoita. Otaniemen kaduilla, kaupassa ja bussipysäkeillä näkyy melkeinpä ainoastaan yliopistolaisia, mikä luo eräänlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sitä tosin väljähdyttää se, että olen teekkarin sijaan kasvatustieteilijä, mutta kukapa sitä päältä päin tietää :D Asuntomme ikkunoista näkyy toinen kerrostalo, joka niin ikään epäilemättä pursuaa akateemisia koululaisia.


Lempivärini vihreä näkyy kotonamme jonkin verran. Se on päässyt livahtamaan yksityiskohtiin, vaikka pääväreiksi olen suunnitellut vaihteeksi jotain muuta, kuten ruskeaa ja violettia. Vanhat tutut happy-kello ja appelsiinipuu ovat luonnollisesti saaneet paikat huoneista, uusia tulokkaita ovat muun muassa Puumalan lasilinnut ja Indiskan saftis-juomalasit.


Vielä pari juttua! Pohjois-Karjalan kulmilta puuttuvaa Ikeaa voi täällä hyödyntää mielin määrin, mikä on riemastuttavaa, etenkin kun postiluukusta kolahti seuraavan vuoden kuvasto jonka ideoita voi nappailla kotisohvalta käsin. Toinen syksyisiä iltoja lämmittävä käsikokoinen paketti on Greyn anatomian viides tuotantokausi, jonka löysin Anttilasta. Jihaa ♥


Muutto oli paras idea ikinä, toivottavasti pääkaupunkiseudun hehku ei sammu hetkessä vaan valaisee mieltä vielä vuosienkin päästä :)

2 kommenttia:

  1. Ihania vihreitä yksityiskohtia ;)

    VastaaPoista
  2. Vihreä taitaa kulkea aina mukana ;)

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...