keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Juhlapostaus: Keveät askeleet yksi vuotta!

Tänään blogini täyttää yhden vuoden. Olo on juhlallinen ja innostunut; tämä tuntuu kivalta saavutukselta ja kannustaa jatkamaan kirjoittamista edelleen. Blogiin on myös ehtinyt vuoden aikana kiintyä kovasti. 

Merkkipäivästä inspiroituneena olen suunnitellut tavallistakin parempia postauksia, joita tulen lähipäivinä julkaisemaan. Luvassa on muun muassa historiakatsausta blogini vaiheista ja lempipostauksiani menneiltä kuukausilta. Lisäksi tulen paljastamaan hiukan faktoja itsestäni: kuka Keveitä askelia oikein kirjoittaa? Palaamme myös kesän ulkomaanmatkatunnelmiin.


Tarinani alkaa näin. Luin muutamia blogeja jo pari vuotta sitten, mutta oman blogin perustamisesta olin korkeintaan hetkittäin haaveillut. Viime syksynä yliopisto-opiskelujen alkuvaiheeseen kuului kuitenkin tieto- ja viestintätekniikan kurssi, jolla yhtenä oppimistehtävänä oli harjoitella blogin tekemistä. Niin sitten syntyi Keveät askeleet ja sen ensimmäiset pienet postaukset. 

Päätin ylläpitää tuoretta blogiani tvt-kurssin loputtuakin. Huomasin pitäväni päiväkirjamaisesta kirjoittelusta ja omien valokuvien käyttämisestä kuvituksena. Olen aina tykännyt valokuvailla, ja etenkin ostettuamme digijärkkärin täyttyivät läppärin tiedostokansiot nopeasti erilaisista otoksista. Edelleen valokuvien jakaminen on mielestäni yksi parhaista puolista bloggaamisessa: onnistuneimmat räpsäisyt eivät jää vain omaksi iloksi, vaan niitä voi esitellä muillekin. Sallin myös kuvieni kopioinnin yksityiseen, hyötyjä tavoittelemattomaan käyttöön. 


Valokuvamahdollisuuksien lisäksi pidän blogissa siitä, että voin kuukausiarkistoja selaamalla siirtyä kätevästi ajassa taaksepäin. Postauksieni kautta on mukava palata menneisiin tapahtumiin ja muistella eri elämänvaiheita, joista on blogissa kertonut kera kuvien. Toki henkilökohtaisimmat asiat eivät sivuilla näy, sillä olen pitänyt päivitykseni puoliyleisellä tasolla. Kaikkea en halua jakaa tuntemattomien ihmisten kanssa.

Peruskuulumiset postauksista kuitenkin välittyvät, ja niitä suuntaan lukijoiden lisäksi ystävilleni ja perheelleni, joista osa asuu tällä hetkellä kovin kaukana. Blogi on yksi hyvä keino pitää yhteyttä ja valottaa elämässä tapahtuvia asioita heillekin, joita ei kovin usein pääse tapaamaan. Love you all!


Pidän blogia myös siksi, että prosessissa voi käyttää luovuutta niin aiheiden keksimisessä kuin tyylikkäässä kirjoittamisessakin. Olen aika kunnianhimoinen: hion sanamuotoja pitkään, otan valokuvia kunnes saan kaikin puolin onnistuneen otoksen, muokkaan kuvista vielä parempia ja lopuksi käytän aikaa sommitteluun. Jokainen postaus on kuin arjen pieni taideteos, jota toivottavasti kestää katsella vielä ajan kuluttuakin :) Olen lapsesta asti kirjoitellut omia tekstejä, joten tämä on luonnollinen väylä ilmaista itseä ja pitää yllä tekstitaitoja.

Viimeisenä, vaan ei vähäisempänä, perusteena bloggaamiselleni on ajatusten vaihto muiden samanhenkisten ihmisten kanssa sekä tiedon jakaminen omista kokemuksista muille. Innostun aina jokaisesta kommentista teksteissäni ja käyn myös itse rustailemassa paljon viestejä toisten blogeihin. Julkaisen kokeilemiani reseptejä ja toivon, että niistä on iloa jollekulle. Koitan myös sisällyttää postauksiini jotain omia tuntemuksiani yleisempää, jotta niistä saisi lukijana irti enemmän. Tässä riittää vielä haastetta.

Olen iloinen voidessani aloittaa jo toisen vuoden blogin parissa. Tämä on muuten samalla myös sadas postaus! Tavoitteenani on jatkaa aktiivisena ja tehdä yhä mielenkiintoisempia kirjoituksia. Kiitokset kaikille lukijoille ja kommentoijille, jotka mahdollistavat innostuksen ja motivaation säilymisen! ♥ 

-Jii


2 kommenttia:

  1. "Valokuvamahdollisuuksien lisäksi pidän blogissa siitä, että voin kuukausiarkistoja selaamalla siirtyä kätevästi ajassa taaksepäin"

    Oon huomannut ihan saman jutun oman blogini kohdalla :D Vaikka olenkin kirjoitellut paljon aiheista, jotka eivät suoranaisesti liity arkeeni, on kivaa katsella, mitä on tullut pohdiskeltua joskus aikaisemmin :)

    Ja blogisi on tosi kiva ja persoonallinen, toivottavasti viihdyt pitkään bloggaamisen parissa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Nanna! :)

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...