perjantai 18. marraskuuta 2011

Juhlapostaus: Tällainen mie olen


Tänään kertoilen hieman itsestäni ja elämästäni, tykkäämistäni asioista ja parhaista kokemuksistani. Valitsin muodoksi perinteiset aakkoset, joihin yhdistelen sanoja, teemoja ja muistoja. Olisi mukava kuulla myös sinun kommentteja alla olevista poiminnoista: kuuluuko joku kertomistani yksityiskohdista sinunkin elämääsi?


Aamuaurinko. On ihana herätä auringon paistaessa vinosti kodin ikkunoista sisään ja kaunistaessa herkillä säteillään kaiken mihin ylettyy. Ehkä parhaiten aikaisen pouta-aamun rauhoittavaan tunnelmaan pääsee astumalla ovesta ulos ja hengittämällä keuhkot täyteen yön raikastamaa ilmaa.

Banaani. Hedelmät ovat piristävää ruokaa ja banaaneja tulee usein napattua evääksi. Keittiössämme näkyy tällä hetkellä myös kotimaisia omenoita; toisinaan taas sitten kiivejä, mandariineja, luumuja tai nektariineja. Terveellistä & hyvää, ja siksi melkeimpä aina mukaan kaupasta :)

Concrete jungle where dreams are made, oh / There's nothing you can't you / Now you're in New York / These streets will make you feel brand new / Big lights will inspire you... Kävin reilu vuosi sitten Amerikassa, ja se on ollut yksi mieleenpainuneimmista reissuistani. Lensimme perheeni kanssa viikoksi New Yorkiin ja sieltä teimme lisäksi junalla lähiseutuvisiitin Patersoniin. Ensi silmäys lentokentältä kaukana siintävän Manhattanin siluettiin oli jotain uskomatonta, ja tunne vaan voimistui kun ajoimme taksilla kohti tuota miljoonakaupunkia ja hotellillemme Broadwayn varteen. Nykissä olisi viihtynyt vaikka kuukauden, sillä näkemistä riitti! Voisin kirjoittaa tuosta matkasta kyllä joskus ihan kokonaisen postauksenkin. 

Ostosparatiisi Macy's.
Kuuluisa Times Square, mieletön varsinkin pimeällä.
Näkymä Manhattanin eteläkärjen pilvenpiirtäjiin Empire State Buildingista.
Vapaudenpatsas Staten Island -lautalta nähtynä.

Demi. Luin tuota nuortenlehteä aktiivisesti lukioikäisenä, ja nyt niin tekee nuorempi siskoni. Demistä sai parhaat neuvot kauneus-, muoti-, terveys-, ihmissuhde- ja itsetuntoasioihin, enkä varmasti olisi juuri tällainen jos Demi ei olisi päätynyt kuukausittain hyppysiini. Nyttemmin olen tilannut Trendiä, joka sekin on fiksuudessaan ja luovuudessaan kutkuttavaa luettavaa.

Espoo. Muutto pääkaupunkiseudulle oli yksi elämäni suurimmista muutoksista. Ja samalla yksi parhaista! Uusi ympäristö erilaisine ihmisine ja kulttuureineen on avartanut mieltä niin, ettei vanhaan ole paluuta. Vaikka en tänne ole ehkä jäämässäkään, saan Helsingistä elämänpaloa, joka estänee ajatuksia sammaloitumasta myös tutulla kotiseudulla.

Fazerin suklaa. Ah, miten sekä perinteinen sininen maitosuklaa että pähkinäiset versiot ja etenkin Geisha hivelevät makuhermoja... Naminam. Suklaa on lemppariherkkujani, mutta sokerihiirenä nautin paljolti myös muista makeisista, kuten salmiakista ja kaiken maailman hedelmämauista. Pantterit, noitapillit, vaahtokarkit, tutti frutit, ässä mixit, jogurttirusinat, lakut ja monet muut pääsevät sulassa sovussa irttaripussiini. 

Gosh. Pidän merkin laadukkaista kynsilakoista, jotka ovat vahvavärisiä ja kestävät sormissa pitkään. Kynsilakat yleensäkin ovat suosikkikosmetiikkaani, sillä niillä pystyy niin viimeistelemään tyylin kuin luomaan hauskoja yksityiskohtiakin. Myös meikkaaminen on mielestäni kivaa, ja kasvojen väritys käy aamun taidehetkestä. En koskaan väsy lukemaan meikki- ja kauneusaiheisia lehtijuttuja tai ihailemaan kanssasisarten tyylikästä laittautumista. 


Harry Potter! Olen suurfani. En ehkä osaa kirjoja ulkoa, mutta rakastan niiden maailmaa ja henkilöitä. J.K. Rowling on uskomaton, ja hänen luomansa tarina lumoaa yhä uudelleen. Parasta Pottereissa on huumori (Ron♥), yllätykset, huispaus, juhlat, taikuus ja kiperistä tilanteista (Hermionen avulla :D) selviäminen. Aloitin kirjojen luvun pienenä ja myöhemmin odotin aina uutta suomennosta mielettömästi. Viimeisimmät kirjat olen lukenut myös englanniksi, mitä voin kyllä suositella lämpimästi - niin kuin alkuperäisversioiden lukemista yleensäkin. Myös elokuvia oli ihan kiva odottaa ja katsoa, ja täydessä leffateatterisalissa oli aina tiettyä ihanaa Potter-tunnelmaa.

Ilo. Elämän pienistä iloisista asioista saa koottua aika ison onnen, ja kun silloin tällöin sattuu vielä jotain oikein mahtavaa, mitä muuta voisi enää kaivata? Positiivisen filosofiani avainasemassa on juuri hetkeen tarttuminen ja turhan murehtimisen välttäminen. Uskon, että itseensä uskominen ja hyvien asioiden toteutumisen olettaminen vetävät magneetin tavoin ympärille iloa ja onnea. Unelmia ei koskaan pidä lakata tavoittelemasta - elämässä voi tapahtua mitä vain! :)

Joensuu. Se vanha rakas kotikaupunki, jonne muutin abivuonna. Ja joka sitä ennenkin oli aina lähellä. Pieni, mutta rehellinen paikka, jossa on nyt hienoa kävellä Helsingin tuulahdus perässään ;) Norssilukio, Merimiehenkadun kämppä, keskustan lämmitetty kävelykatu, leffateatteri ja Karkki-Set, Sokkari, joenranta, pronssisusi kosiomatkalla, sininen virta, Iso Myy, Hyve&Pahe, kirjasto, kesätori ja vietnamilainen ruoka. Sydämessäin ootte!

Korut tai korkkarit? No molemmat... Naisellisuus on ihanaa ja itsensä koristaminen helyillä arjen piristys. Minut tunnetaan erityisesti korviksista, joita löytyy varastostani kymmenkaupalla. Koroilla kävely taas on yksi helpoimmista tavoista kohottaa ilmestystään, ja korkokengät kuuluvatkin mielestäni ehdottomasti ainakin juhlaan. On kuitenkin myös tärkeää muistaa jalkojen hyvinvointi, joten kengän istuvuus ja tuntemukset varpaissa kannattaa huomioida kengistä kauneimpia ostaessa. 


Leipominen. Ruoanlaitto ja leivonnaisten tekeminen on todella rentouttavaa ja antoisaa puuhaa. Muffinssit, pullat, letut, piiraat, kakut ja keksit ovat itse tehtyinä maukkaita, ja terveellisempiäkin kuin kaupasta hommatut. Ainesten sekoittaminen taikinaksi ja taikinan muotoilu herkuiksi on hauskaa, ja puuha paranee porukalla tehtäessä.

Mie. Kun on parikymmentä vuotta puhunu mie ja sie, ei puhetappaa pysty vaihtammaan kovin noppeesti, vaikka on muuttanu uutteen kaupunkkiin. Ja kun myö poikaystävän kanssa puhuttaan samalla tavalla kuin ennenki, säilyy murre täälläki päin Suommee. Ehkäpä sitä on syytäki varjella, kun se on vähän erikoisempi. Halluun vähintäänkin aina osata puhhuu vanhalla tavalla kun meen käymään kotona, koska ainaki siellä voi tuntee kuuluvansa joukkoon puheen perustteella. Helsingissä se on vähän vaikkeempaa :)

Napapiirin sankarit. Dome Karukosken elokuvat ovat kaikki olleet hyviä, ja etenkin tämä seikkailu veti pisteet kotiin huumorillaan ja uskomattomilla käänteillään. Muita lempparielokuviani ovat muun muassa Avatar, Slummien miljonääri, Brokeback Mountain, She's the Man, The Aviator ja Source Code. Näyttelijöistä tykkään Emma Watsonista, Anne Hathawaysta, Channing Tatumista, Jake Gyllenhaalista, Leonardo DiCapriosta ja Kate Winsletistä. Suosikkitelevisiosarjojani ovat olleet muun muassa Greyn anatomia, Serranon perhe, True Blood sekä italialaiset Capri ja Ihanan Elisan tytär.

Opiskelu. Koulussa on kivaa :) Olen aina ollut hyvä oppilas, ja yliopisto oli aika selvä valinta. Ala sen sijaan määrittyi miltei sattumalta, sillä minulla ei ole mitään tiettyä toiveammattia. Yleinen ja aikuiskasvatustiede on onneksi ollut mielenkiintoista ja omalta tuntuvaa. Lempiaineitani lukiossa ja sitä ennen olivat äidinkieli, matematiikka, psykologia, englanti, kotitalous, kuvis ja käsityö.

Paramore. Yhdysvaltalainen huippubändi, jonka musiikkia päädyin kuuntelemaan siskoni kautta. Paramoren kappaleet ovat ihanan monitulkintaisia ja tarttuvia, eivätkä jäsenet ole julkisuuden kangistamia. He pitävät tiiviisti yhteyttä faneihinsa ja esiintyessään ovat energisiä kaikkensa antaen. Paramoren keikka Helsingissä pari vuotta sitten on yksi hienoimmista kokemuksistani. Muuta kuuntelemaani musiikkia laulavat Rihanna, Paloma Faith, Beyoncé, Taylor Swift, Jason Mraz, Sunrise Avenue ja Antti Tuisku. 

Jeremy, Hayley ja Taylor, Paramoren nykyiset jäsenet.

Rakkaus. Sitä on J &M, yhteisellä matkalla sormukset sormissamme. Tällä hetkellä sisustamme omaa kotia ja pidämme hauskaa uudella kotiseudullamme suhtautuen toiveikkaan avoimesti tulevaisuuteen.

Sisko. Neljä vuotta nuorempi sisareni on silmäteräni, neuvonantajani ja ihan parasta seuraa. Pariin vuoteen emme ole asuneet saman katon alla, mutta sielunkumppanuus liimaa meidät yhteen välimatkasta huolimatta. Ymmärrämme toisiamme puolesta sanasta ja näytämmekin samalta. Siskous on parhautta ♥ Samoin muu perhe on minulle tärkeä, ja olemmekin viettäneet paljon aikaa tiiviisti yhdessä esimerkiksi lomaillen.

Tanssi. Se on vanhimpia ja läheisimpiä harrastuksiani, hip hopista 4. luokalla alkanut ja nyttemmin yökerhoissa jatkunut. Tanssiminen on suuri osa minua, ja tuo taito liikkua musiikin tahdissa on antanut rutkasti varmuutta ja paljon hyviä hetkiä. Kaikki hip hopista perinteisiin paritansseihin ja wanhojen valssauksesta latinorytmeihin käyvät, enkä yleensä jätä väliin tilaisuutta lähteä tanssilattialle pitämään hauskaa.

Uni. Nukkuminen, mikäs sen kivempaa? Pitkän päivän jälkeen on minusta ihanaa kellahtaa pehmeään sänkyyn ison peiton alle ja vetää tyyny muhkeasti pään alle, nukahtaa heti ja herätä vasta seuraavana aamuna. Nuorempana saatoin venyttää unille menemistä pitkäänkin, mutta nyt vanhempana (?:D) osaa arvostaa kunnon yöunia. Olen kaiken lisäksi aikamoinen iltatorkku.

Vesi, järvet, luonto. Perheeni asuu maalla järven rannalla, ja olemme lisäksi veneilleet joka kesä siitä asti, kun isäni rakensi teräsaluksemme parikymmentä vuotta sitten. Vesi ja luonto muodostavat luonnollisen elinympäristön minulle, ja kaipaankin usein täältä kerrostalomaailmasta peltojen ja metsän rauhaan. Viime kesänä olimme parisen viikkoa vetten päällä, ja sinä aikana onnistui irtautumaan täydellisesti kaikista kiireistä. Upeinta veneilyssä ovat ehkä yöt satunnaisen kalliosaaren kupeessa järven ollessa tyyni ja ainoan äänen kuuluessa pinnalla hyppivistä kaloista. Myös suurilla selillä lipuminen auringon porottaessa ihoa on täyttä kesää. 

Concordia-paattimme.
Metrilakuja Lappeenrannassa :)
Veneen tiikkistä sisustusta keulasta katsottuna.

Ja Yötaivas. Talvella paljastuva tumma tähtitaivas on minusta mystinen ja vaikuttava. Tähdenlentoja on kiva yrittää bongailla ja matalalla loistavat täysikuut tekevät tienoosta erityisen. Hauskinta on koittaa etsiä yötaivaalta otavan tähtikuvio - ainoa jonka tunnistan - kun on eri puolilla maata tai maapalloa. Samojen tähtien vilkkuessa kaikkialla voi tuntea kotoisuuden häivähdyksen missä ikinä onkaan. 

Tähän on hyvä lopettaa, sillä lopuista aakkosista en keksinyt mitään järkevää. Voisin toki mainita Zumban, jota olen tanssahdellut, tai Ältsin pitkän ajan, joka tämän kirjoittamiseen meni, tai myös Ötökät, joista en tykkää sitten yhtään. Niin tai näin, tässä oli jo kuitenkin aika kasa faktoja näppäimistön tältä puolen. Tuntekaamme toisemme nyt hieman paremmin :)


6 kommenttia:

 1. tosi hyvin oot keksiny näihin ! tykkään blogistas:)


  just-my-own.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Tämä oli kyllä ehdottomasti lempipostaukseni kautta aikojen. Oot huippu! <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva ja kiinnostava postaus, tykkään aina lukea tällaisia :) Ja oi mäkin tahdon New Yorkiin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Suvi! :)

  Hihi, Fada, kiitos paljon :)

  Mukava kuulla, Nanna! :) Ja kivoja matkakohteita riittää...

  VastaaPoista
 5. Oli kiva lukee näitä. :) Osaat kirjoittaa niin hyvin!

  VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...