keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kirjoja!


Luin juuri loppuun Anna Godbersenin kirjan Juoruja. Viime viikonloppuna kävin lainaamassa sen sekä sarjan seuraavan osan, jotka olivatkin ensimmäiset kirjalainani täällä asuessani. Olin ihan innoissani, sillä lukeminen on yksi vanhimpia ja rakkaimpia harrastuksiani, ja olin odottanut Sellon lähikirjastooni tutustumista innolla. Kauppareissun yhteydessä tehty kierros paljasti, että kirjastossa on muun muassa lajiteltu kirjoja tyylilajeittain - bongasin omat lainani romantiikkaosastolta. Lajittelu helpottaa mielenkiintoisten teosten löytämistä, enkä malta odottaa että pääsen syväntymään kirjatarjontaan paremmin... 

Juoruja kuljetti lukijaa vuoden 1899 seurapiireissä Manhattanilla. Yltäkylläistä ja eleganssia tihkuvaa tarinaa oli mielenkiintoista seurata heittäen ympärillä kelluva syysarki hetkeksi unholaan. Usean henkilön kerrontanäkökulma oli toimiva, juonenkäänteet yllättivät ja draaman kaari heitteli suurimmasta onnesta katkerimpaan suruun. Olisin kuitenkin toivonut erilaista loppuratkaisua, mutta olen iloinen voidessani pian jatkaa päähenkilöiden elämän seuraamista aloittamalla Erheitä-osan, kirjasarjan kolmannen romaanin. Ehkä siinä oikeudenmukaisuuskin saa mahdollisuuden.


Kirjateemaan liittyen kävin viime viikolla kirjamessuilla. Tunnelma messuilla oli arvattavasti huikean lukuystävällinen, ja tunsin olevani oikeassa paikassa. Kiertelin kustantajien ja kirjakauppojen täysillä osastoilla, haaveilin ostavani kymmenittäin uutuusteoksia, kuuntelin luentoja ja loppujen lopuksi ostinkin jotain. Mukaani tarttuivat ennalta tuntematon kirja Aurinko ja kuu, Mauri Kunnaksen seinäkalenteri sekä yllä näkyvä, suomalaista designia edustava mansikkakortti. Tuo kortti kaunistaa nyt jääkaapin ovea, ja sitä pitää paikoillaan Ikeasta niin ikään äskettäin hommaamani sydänmagneetti :)


Millaisia kirjoja sinä luet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...