torstai 3. marraskuuta 2011

Kuulumisia yliopistomaailmasta

Yliopistolla alkoi maanantaina toinen periodi. Koska syksyni on aika kiireetön, tuli kalenteriini uuden jakson myötä lisää vain yksi kurssi, nimeltään Oppiminen työelämässä. Siitä on ollut pari luentoja, ja ne vaikuttavat mielenkiintoisilta! Muita meneillään olevia opintojaksojani ovat Tilastollisen kuvauksen perusteet ja Kohti tutkivaa työtapaa. Oppimisraporteissa ja laskuharjoituksissa riittää sopivasti tekemistä, ja kohta saa alkaa lukemaan tentteihinkin. Tieteellisen kirjoittamisen kokeen tein viime viikolla.


Viime viikolla kävin myös parina iltana yliopistolla kuuntelemassa erästä tunnettua, 20-vuotiaana filosofian tohtoriksi väitellyttä Pekka Himasta. Hänen luentosarjansa Elämä taideteoksena oli mielenkiintoinen ja käsitteli muun muassa rikastavaa vuorovaikutusta, jatkuvaa avoimuutta uusille asioille sekä sisäisen maailman valtaa. Himanen on hyvä puhuja ja sai kyllä yleisön pohtimaan esittämäänsä. Ydinkysymyksiä olivat esimerkiksi seuraavat: Mistä haluat, että itsessäsi on kyse? Ovatko sisäisen maailmasi sisällöt rakentavia? Millä tavalla kätkössä olevan arvokkaan saa esille?


Olen myös käynyt UniSportin niska-selkäjumpassa ja keskivartalotreenissä. Urheilua seuraavina päivinä muistaa aina venyttelyn tärkeyden, kun lihakset temppuilevat jumiutuneina... Noista ryhmäliikunnoista enemmän pidin keskivartalotreenistä, jossa tehtiin puolen tunnin ajan tehokkaita liikkeitä. Vielä en ole kuitenkaan löytänyt omaa suosikkiani UniSportin tarjonnasta, vaan utelias etsintä jatkuu :)

2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoisen kuuloinen tuo Himasen luentosarja! Ja onnea mieleisen liikuntaharrastuksen etsimiseen, eiköhän se oma lempparitunti vielä löydy :>

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanna, toivottavasti :)

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...