keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Palasia sisustuksesta


Asuntomme sisustus on saanut viime aikoina taas hieman täydennystä. Ensinnäkin törmäsin sattumalta Indiskassa tyynyalennusmyyntiin, ja eihän sieltä voinut tyhjin käsin lähteä. Upeista vaihtoehdoista valitsin violetin kohokukilla koristellun tyynyn makuuhuoneen sängyllemme. Olin jo pitkään haaveillut pyöreästä tyynystä, joten olen löytöön enemmän kuin tyytyväinen! Indiska kauniine, yksityiskohtaisine esineineen on yksi suosikkisisustusliikkeistäni.


Makuuhuone sai loppusilauksen yövalosta, jonka kävimme hankkimassa Ikeasta. Valkoisiin seiniin ja yöpöytään sopiva vaalea valaisin on hillityn kukkahuurrettu. Valonlähteenä toimiva energialamppu on melko kirkas, joten lukeminen ennen nukkumaan menoa onnistuu mainiosti. Himmennysmahdollisuus olisi tunnelmallisuuden kannalta hienoa, mutta jättää tämä yövalo sentään huoneen hämyisemmäksi kuin kattolamppu.


Viimeisenä uutuutena on olohuoneeseen ilmestynyt, tuomisiksi saatu orkidea. Lajikkeeltaan phalaenopsis, on tämä kukka ilmeisesti orkideoista niitä helpoimmin hoidettavia, mutta vaatii kyllä silti hieman totuttelua. 

Kukan on saatava valoa, mutta se ei pidä vedosta - kolea ikkunalauta ei siis taida olla sille paras paikka. Sitä on kasteltava noin kerran viikossa upottamalla ruukku tunniksi (sade)veteen niin, että juuret peittyvät. Kun juuret muuttuvat vihreistä harmaiksi, tarvitsee orkidea taas kastelua. Mullan sijaan ruukussa käytetään esimerkiksi kariketta, sillä tämä kasvi ei ota maaperästä mitään. Hiukan pelottaa, kuinka kauan phalaenopsiksemme pysyy kukkivana (tai ylipäänsä hengissä), kun hoito on tavallista vaativampaa :D Tämä kukkanen saa nyt erityishuomiota! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...