sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Auringon valaisemat kuulumiset

Tässä päivässä taisi olla eniten kevättä tänä vuonna. Aurinko pääsi pakkastaivaalla paistamaan niin kirkkaasti, että koko asunto täyttyi valolla, ja ikkunan edessä pystyi tuntemaan lämpöaallon väreilyä. Vaalea sisustuskin pääsi oikeuksiinsa valonsäteiden tulviessa huoneisiin. Uskomaton kevätfiilis valtasi mielen ja opiskelun sijaan olisi tahtonut vain rallatella. Lempivuodenaikani lähestyy!


Tammikuu on kohta ohitse, ja helmeilevä helmikuu pääsee alkamaan. Tein joitakin uuden vuoden lupauksia – tai tavoitteita, kuten tykkään niitä ennemmin nimittää – joita olen saanut lunastettuakin. Olen muun muassa onnistunut pitämään työpöytäni siistinä, laittamaan vaatteet kaappiin sen sijaan että kuorruttaisin niillä tuolinkarmit, vuorollani imuroinut ajallaan ja tiskannutkin mukisematta. Suunnitteilla on vielä Hesarin tilaaminen ja pilatestuntien aloittaminen.

Kun vuosi vaihtuu, tekee mieli uudistaa kaikkea: itseä, asuntoa, ruoanlaittoa, harrastuksia. Jotain pientä onkin muuttunut, sillä eilen löysimme olohuoneeseemme sieltä vielä puuttuneen oleellisen palasen, maton. Ruskean sävyissä makoileva matto tässä jalkojen alla tuntuu mukavan pehmeältä ja näyttää tismalleen oikealta sohvan ja ikkunan väliin. Uutta on myös pitkän etsinnän jälkeen minulle löytynyt vaalea lompakko, kivat kukan muotoiset alekorvikset ja se, että harjaan hampaani nykyään sähköisesti. Ruokapöytään taas nostetaan kohta lohkoperunoita ja naudan fileepihvit.


Viime päivät ovat kevätuutuuksien ja yliopistoasioiden lisäksi täyttyneet kesätöiden suunnittelusta. Olen sitä mieltä, että työnhakuun saa kulumaan aikaa useamman opintopisteen verran, joten viikko-ohjelmaan olisi jätettävä sille runsaasti tilaa. Netin selaileminen vapaita paikkoja etsien ja mielenkiintoisia yrityksiä silmäillen on jo uuvuttavaa, mutta hakemuksiin ja ansioluetteloon niitä voimavaroja vasta saa käyttääkin. Itsensä kehuminen käy työstä, mutta toisaalta, mukavaahan se on – kun vielä saisi niitä kesätöitäkin.

Ai niin, vielä yksi uutukainen juttu! Olen aloittanut italian opiskelun. Alkeiden harjoitteleminen natiivin opettajan johdolla ja hyvässä porukassa on huippua, ja italian kieli on osoittautunut ihanalta kuulostavan lisäksi suht helpoksi. Uuden oppiminen on palkitsevaa, ja erityisen mukavaksi sen tekee haave matkasta kielen omaan maahan Italiaan ;) 

2 kommenttia:

  1. Jee, italiaa! :D Ihana kieli minustakin, aloitin itse sen opiskelun vähän yli vuosi sitten yliopistoon tultuani, ja jatkan edelleen :) Ihanan helppoakin (ainakin verrattuna ranskaan), mutta nyt on vaan kauhea into matkustaa Italiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia on kyllä kiva kieli! Ja joo, matkustusinto kasvaa jokaisen oppitunnin jälkeen :D

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...