lauantai 28. tammikuuta 2012

Helppo lounas halloumista

Saimme jokunen aika sitten poikaystäväni äidiltä jääkaappiimme halloumi-juustoa. Fetan, vuohenjuuston ja mozzarellan ystävänä innostuin oitis tästäkin lajikkeesta, ja päätimme käyttää sitä heti ruoanlaittoon. Halloumi on monikäyttöinen juusto, jota voi syödä sellaisenaankin, mutta erityisen kehuttu se on rapeaksi paistettuna. Valintamme oli siten pirteä salaatti paistetun halloumin kera. 


Halloumia kannattaa aluksi liottaa kunnolla kylmässä vedessä suolaisuuden poistamiseksi. Sitten juusto paloitellaan, paistinpannu kuumennetaan ja viipaleet laitetaan muutamaksi minuutiksi paistumaan. Itse käytin voita, mutta teflon-pannulla voi halloumin kypsentää ilman rasvaakin. Tällöin pinnasta kuulemma tulee erityisen rapea. Tietouteni halloumista perustuu pitkälti tähän nettisivuun.

Juustopalat ovat salaatin pääraaka-aine, jolloin muut ainekset voivat olla kevyitä ja raikkaita: jäävuorisalaattia, kurkkua, ananasta ja paprikaa. Huomasin nettiresepteistä, että monet tarjoilevat halloumia mansikoiden kera, joten sitä kannattanee kesällä kokeilla. Ohjeissa näkyi myös appelsiinia, jonka me kuitenkin jätimme jälkkäriksi. Mehukkaat hedelmäviipaleet, nam!


2 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...