torstai 12. tammikuuta 2012

Tahtoisin takaisin talveen

Tätä kirjoittelen taas Espoon Otaniemessä, jonne palasin eilen. Takana on kolme viikkoa upeaa, rentouttavaa lomailua, jonka ei olisi halunnut loppuvan ollenkaan. Arki kuitenkin kutsui, ja perheen hellä huoma sekä kunnon talvikelit vaihtuivat itsenäiseen kodinpitoon ja harmahtavaan vesisateeseen.

Oli aika outoa tulla asuntoomme pitkän tauon jälkeen. Tunne oli positiivinen, sillä näin kodin kotina, ilman edessä odottavia askareita tai velvollisuuksia, paikkana, jossa tärkeintä olisi elämästä nauttiminen ja lepo niin kuin perheenkin luona oli viime viikkoina ollut. Toivon tuon raikkaan olon kestävän mahdollisimman pitkään. Ainakin vielä, kun joutuu palauttelemaan mieleensä astioiden sijainteja kaapeissa tai muistelemaan, kuinkas sitä päiväpeittoa pitikään tässä sängyssä asetella, tunnen lomarentouden kutkuttelevan sormenpäissäni.

Hyvää mieltä saan vähintäänkin siitä muistikuvasta, joka minulle lähtöpäivän maisemasta Joensuussa jäi. Ajaessamme aikaisin aamulla maalta kaupunkiin roikkuivat puiden oksat painavina lumesta, tie kimmelsi valkeankarheana ja taivas oli pakkasyön jäljiltä kirkas. Keskustassakin puut olivat yltäpäätä valkeat ja joki makasi uomassaan mystisen tummansinisenä. Kuin luonto olisi näyttänyt parastaan ja viestinyt, älkää nyt vielä lähtekö. Ja jos olisin muuta voinut, en olisi lähtenytkään.

Tuo eilisen maisema on vain muistoissani, mutta toissapäivänä tallensin aamun kauneuden myös kameraan. Heräillessämme tiistaina hehkui matalalta nouseva aurinko syvän oranssina ja valaisi niin taivasta kuin hankeakin vaaleanpunertavaksi. Vaihdoin yökkärit toppavaatteisiin ja lähdin ulos kuvaamaan. Laskeuduin rantaan ja ihastelin eläinten jälkiä pehmeässä lumessa, hämmästelin jään yllä leijuvaa usvanauhaa ja nautin hiljaisuudesta. Tuota kaikkea kaipaan juuri nyt.


3 kommenttia:

  1. Ihanan hyväntuulinen postaus! :) Ja todella kauniita kuvia - varsinkin tuo toka! Upea! ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, Katariina! :)

    Fada, kiitos! ♥

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...