lauantai 25. helmikuuta 2012

Kaksi hyvää turkkilaisesta jogurtista

Olen viime aikoina tehnyt tuttavuutta minulle uuteen raaka-aineeseen: turkkilaiseen jogurttiin. Ystävyytemme on muodostunut lupaavaksi, ja jaan nyt teillekin käytössäni olleet reseptit joissa jogurttia on käytetty. 

Ensimmäinen oli tammikuun K-RuokaPirkka-lehdestä bongattu broileri-kasvisfajitaohje (joka löytyy myös netistä). Broilerit paistoin maustamattomina ja lisäsin lopuksi joukkoon fajita-mausteseosta, mutta muuten seurailin reseptiä. Paras osa oli guacamolen teko, jossa siis soseutettiin avokado (suosi kypsää!), hienonnettiin valkosipuli ja sekoitettiin nämä sitten mausteiden kanssa turkkilaiseen jogurttiin. Kastike sopi ihanasti tortillojen täytteeksi.


Eräänä aamuna tällä viikolla taas otin talteen Valion reseptin bussissa lukemastani Metro-lehdestä. En voinut vastustaa mainoksen herkullista kuvaa täytetystä pitaleivästä, etenkään kun näin sen olevan turkkilaisella jogurtilla höystetty. Niinpä kävin kotimatkalla ruokakaupassa ja hankin ainekset omaa pitakokkailua varten. 


♥ pitaleipiä
♥ maustamattomia broilerinfileesuikaleita & pippurisekoitusta
♥ tomaattia
♥ jääsalaattia
♥ turkkilaista jogurttia
♥ tomaatti-chilipestoa

Paista kanat. Lämmitä pitaleipä pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa siihen tasku. Levitä hieman pestoa ja runsas kerros jogurttia tasaisesti leivän sisäpinnalle. Täytä leipä broilerilla, tomaattiviipaleilla ja salaatilla. 


Nauti heti! Minun pitaleipäseni komeilee alla kuvassa, jossa saisi tosin salaatin sijaan näkyä hieman sitä turkkilaista jogurttiakin... Mutta joka tapauksessa, olipa muhevan mehevä iltaruoka :)


2 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...