keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Rullapitsat kilpasilla


Tein vähän aikaa sitten ruuaksi erään jauhelihatäytteisen rullapitsan, minkä jälkeen valmistin muutaman päivän kuluttua kinkkutäytteisen pitsapannarirullan. Hauskoja reseptejä ja ideoita molemmat, mutta toinen rullista voitti makukisan ehdottoman herkullisella olemuksellaan! Tässä reseptit ja arviot niistä:


Linkin päästä löytyy käyttämäni ohje. Netin reseptihausta on mukava etsiä vaihtelua ruokapöytään. Suosittelen tämän rullapitsan leipojaa käyttämään runsaasti mausteita ja meheviä ainesosia, sillä taikina on ruoan hallitseva ainesosa ja peittää alleen miedoimmat makuvivahteet. Rullalle kierrettäessä taikinaa tulee yhtä suupalaa kohti paljon, joten levy kannattaa kaulita ohueksi.


II) Pitsapannarirulla (Yhteishyvä)

Tähän ruokarullaan tulee pohja muhevasta pannukakusta. Täytteeksi sekoitetaan muun muassa kinkkua, paprikaa ja tuorejuustoa, eikä täytettä paisteta uunissa pohjan mukana. Tämä resepti voitti sydämeni, sillä kuivuudesta ei ollut tietoakaan, ja pannari antoi ohuella rapsakkuudellaan oikeutta herkulliselle täytteelle. Suosittelen!


Loppuun vielä vinkkini tavallisen tasaisen pitsan tekemiseen. Kokeile...

♥ mahdollisimman ohuen pohjan kaulitsemista
♥ kosteita talouspapereja leivinpaperin alla kaulimisen helpottamiseksi
♥ valmista pitsamaustesekoitusta: saat yhdellä ripauksella oreganon lisäksi basilikan, valkosipulin, mustapippurin ja sipulin makuja
♥ juustoraasteen levittämistä täytteiden allekin
♥ kuorrutteeksi mozzarellasiivuja. 


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköisiä rullia! Täytyy ehdottomasti kokeilla noita itsekin. :)

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...