perjantai 18. toukokuuta 2012

Juhlava kiharanuttura lämpörullilla


Kesän juhlat lähestyvät - kuinka saisi tilaisuuksiin tyylikkäät kampaukset? No vaikkapa lämpörullilla! Niillä loihdit kauniit kiharat hiuksiisi, jotka voi sitten joko jättää auki tai kieputtaa erilaisille kampauksille. Kiharat antavat hyvän pohjan useimmille tyyleille, etenkin nutturoille.

Itse tein kuvissa näkyvän kiharanutturan yliopiston vuosijuhlaan, ja myös serkkuni häihin rakensin kampauksen lämpörullien pohjalta. Käytössäni olevat rullat ovat Remington Ionic Rollers KF20i. Kampauksen tekoon tarvitsee lisäksi kampausnestettä, tiheäpiikkisen kamman, runsaasti hiuspinnejä sekä viimeistelyyn lakkaa. Kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa rullien asettamiseen, tunti kiharoiden muodostumiseen ja jäähtymiseen sekä vielä noin tunti nutturan kokoamiseen.


Lämpörullien mukana tulee joitakin ohjeita niiden käyttämiseen.
  • Hiusten tulee olla puhtaat ja kuivat.
  • Rullat alkavat lämmetä välittömästi sen jälkeen, kun virtalähde kytketään päälle. Kansi tulee jättää ala-asentoon kunnes rullat ovat valmiit käytettäviksi. Rullien lämpeneminen oikeaan käyttölämpötilaan kestää noin kymmenen minuuttia. Yhdessä rullassa oleva täplä muuttaa väriä, kun rullat ovat valmiina käyttöön.
  • Kiharrus - Tartu noin rullan levyiseen hiuskimppuun. Kiedo hiusten latvat rullan ympärille siten, että hiukset ovat suorassa kulmassa päänahkaan nähden. Kierrä rulla alas juuriin asti. Kiinnitä rulla kunnolla paikalleen oikean kokoisella hiussoljella mahdollisimman lähelle päänahkaa.
  • Käytä pieniä rullia tiukkoihin kiharoihin. Suurilla rullilla voit luoda löysempiä kiharoita ja laineita. Irrota rullat hiuksista kiertämällä ne varovasti auki. Anna kiharan ponnahtaa takaisin paikalleen ja anna hiusten viilentyä kokonaan ennen muotoilua.

Olen havainnut, että myös seuraavat seikat parantavat kiharoita:
  • Laitteen kantta kannattaa pitää alhaalla aina rullien oton välillä, jotta rullat eivät viilene.
  • Hiusosio kannattaa tupeerata kevyesti ennen kuin kiertää sen rullalle. Tämä tuuheuttaa tyveä mukavasti.
  • Saatuasi hiuksesi rullille anna niiden jäähtyä pitkään, vähintään tunnin ajan. Jos rullat ottaa pois lämpiminä, ei kiharoista tule niin kestäviä.
  • Rullien käyttöä ja kiharrustekniikkaa kannattaa harjoitella ennen juhlapäivää. Näin tiedät muun muassa, minkä kokoiset rullat sopivat hiuksillesi ja millainen rullien asettelu toimii parhaiten.

En valitettavasti ottanut kuvia kampauksen teon välivaiheista. Ideana kuitenkin on, että hiusosiot kiinnitetään pinneillä yksi kerrallaan kampauksen muotoon. Pitkät hiukset kannattaa kiinnittää ensin noin puolesta välistä hiusta, jonka jälkeen latvakiharat asetellaan keoksi haluttuun paikkaan. Käsittele hiuksia vuorotellen pään molemmilta sivuilta, jos haluat että kokonaisuudesta tulee symmetrinen. Itse etenin niin, että aloitin asettelun takaraivon kohdalta, sitten nostin mukaan hiuksia molemmilta sivuilta, sitten otin kaikki niskahiukset mukaan ja lopuksi viimeistelin nutturan sivuhiuksilla.

Mitäs tykkäät kampauksesta ja lämpörullaideasta?


2 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...