torstai 17. toukokuuta 2012

Vieraana toukohäissä


Viime viikonloppuna olin juhlimassa serkkupoikani häitä. Oli mukavaa laittaa jatkuva tenttikirjojen lukeminen hetkeksi sivuun ja lähteä kotipuoleen nauttimaan onnellisesta tilaisuudesta, mukavista sukulaisista ja toukokuisesta juhlatunnelmasta. Vihkimisen jälkeen iltaa vietettiin joen varressa perinteikkään Utran Uittotuvan saleissa.


Ruoat ovat yksi juhlien suosikeista, ja näissäkin häissä tarjoilu oli monipuolisen maittavaa. Saimme herkutella Karjalaisen pitopöydän antimilla. Alkuruokaan kuului muun muassa suolattua järvisiikaa, kananmunia savulohihakkeluksella, luomukaritsaa, vuohenputkella maustettua sipulia, metsäsienisalaattia sekä karjalanpiirakoita. Lämminruokapöydässä tarjottiin paistettuja muikkuja, uusia perunoita, nokkoskastiketta, karjalanpaistia, porkkanalaatikkoa ja hunajaisia uunijuureksia. Aterioinnin päättänyt hääkakku oli ihana: kinuskikuorrutettua raparperi-mansikkatäytekakkua.


Minä olin pukeutunut juhliin yo-päivänäkin käyttämääni klassiseen vaaleaan mekkoon, pikkusiskoni puolestaan oli valinnut ylleen tyylikästä tummanpunaista. Hiukseni laitoin Seppälästä löytämäni sulkakoristeen innoittamana matalalle kiharanutturalle, jonka pohjana olivat lämpörullilla saadut kiharat. Lämpörullista ajattelin kirjoitella lisää vielä myöhemmin.

Näiden hääkuvien myötä, mukavaa helatorstaita!


2 kommenttia:

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...