sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Oli juhannus, tuo kesäyö


Tämä kolmen päivän viikonloppu toi ehkä ensimmäistä kertaa kesän aikana tunteen oikeasta lomasta. Ajatukset ehtivät irtautumaan kaikesta paitsi pilvettömältä taivaalta paistavasta auringosta, paljaista jaloista, tienvarren lupiineista, viileästä tuulenhenkäyksestä lämpimällä iholla, aurinkovoiteen tuoksusta...


Kolme auvoisaa vapaapäivää alkoivat tietysti juhannuksesta. Juhannuksen sää oli hämmästyttävän suosiollinen. Myös ohjelma aattona oli mukavaa: iltapäivällä olin oman kylän juhannustapahtumassa kokkoineen, grillimakkaroineen ja saappaanheittoineen, illalla taas ystävien kanssa kaupungissa pitämässä hauskaa. Vaikka lukukaudet asuukin etelässä, on ihanaa tulla edes kesäksi tänne kotiseudun ihmisten ja luonnon luo. Juhannuskin tuntuu oikealta, kun sen viettää maalla koivujen keskellä, valon tulviessa ikkunoista myös sisätiloihin. Ja juhannussauna, se vasta upeaa olikin: vasta levitti löylyn lämpöön keskikesän tuoksua, ja saunan hämärässä riitti valoksi pikkuikkunasta siivilöityvä ilta-auringon kulta. Tunnelmallisuutta, sitä ovat kesän hetket parhaimmillaan!

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa että sullakin oli aivan ihana juhannus! :) Ja oot kyllä niin oikeassa, että juhannus on parhaimmillaan silloin, kun sen viettää maalla!

    VastaaPoista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...