lauantai 8. syyskuuta 2012

Kissojen Yössä

Kävimme eilen poikaystäväni kanssa Korkeasaaren hyväntuulisessa syystapahtumassa, Kissojen Yössä. Valitsimme kulkutavaksi vesibussin, joka lähti kymmenisen minuuttia kestävälle matkalleen Hakaniemen satamasta. En ollut aikaisemmin liikkunut tuolla ranta-alueella, joka vaikutti ihanan rauhalliselta. 

Kyytiä odotellessamme kuvailin maisemaa: muun muassa vastarannalla komeilevan opinahjoni.


Korkeasaaressa satoi ja tuuli, mutta kylmyys unohtui pian lähtiessämme kiertämään kissareittiä. Ensimmäiseksi näimme komean aasianleijonan, jonka jälkeen ihastelimme niin amurinleopardia, pikkupandaa, ilvestä, manulia kuin lumileopardiakin. Suosikkimme oli suurikokoinen amurintiikeri, joka makoili ylväästi kallionkielekkeellä.


Kissapetojen jälkeen vuorossa olivat metsäpeurat, jotka muistuttivat erehdyttävästi poroja. Suloiset vasat ovat syntyneet tänä kesänä. Näimme myös huuhkajia! Sitten kierros jatkui ihastellen tuuheaturkkisia visenttejä, hassuja takineja, kaksikyttyräisiä kameleita ja upeita kuningasmerikotkia. Karhulinnassa puolestaan sai tarkkailla komeita mesikämmeniä (toisin sanoen pörröisiä, söpökorvaisia nalleja...).


Seuraavaksi kenguruita; pienokaiset olivat iltapalalla. Kenguruaitauksessa tepasteli myös emuja, jotka napostelivat lehtipuun antimia, sekä kiiltäväsulkainen riikinkukko. Riikinkukkoja liikkui alueella vapaana, ja onnistuimme myös näkemään riikinkukonpoikasen! Jo sillä oli päälaellaan pieni koristetöyhtö.


Kävimme vielä Amazonia- ja Africasia-taloissa hämmästelemässä eksoottisia matelijoita ja lintuja. Illan hämärtyessä ja juhlavalojen syttyessä saavuimme sitten takaisin satamarantaan ja nousimme maihin palaavaan vesibussiin. Auringonlasku oli maalannut taivaanrannan vaaleanpunaiseksi. Ihana ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...