sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kaunein syksy


Syksy – vuodenaika, joka ihastuttaa väreillään. Vaikka kesän lähestyessä loppuaan surin jo etukäteen kylmeneviä iltoja ja pimeneviä aamuja, pääsi syksy taas yllättämään myönteisesti. Viimeiset pari kuukautta ovat nimittäin olleet ihan miellyttäviä. Syksy ei tarkoitakaan kesän vaihtumista saman tien talveen, vaan välissä on raikasta säätä ja luonnon väriloistoa hehkuva aika. Koitanpa painaa tämän mieleeni seuraavaa vuotta varten, jotta kesän loppuessa voisi kääntää katseen synkän sijasta kauniiseen syksyyn. 


Kotoa bussipysäkille matkatessani olen voinut ihastella erään talon päätyseinän peittävää valtavaa köynnöstä, joka on syvän tummanpunaisuudessaan näyttävä. Talon vierestä kulkeva kalliopolku on ihanasti kuorrutettu punaisin lehdin. Maalasin kyntenikin samassa sävyssä kiiltäviksi lakalla nimeltään dark hot red.


Eräs maailman kauneimpia yksityiskohtia on sade pisaroina syksyistyneen pensaan lehdillä. Mikä voisikaan olla upeampi näky kuin värikkäiden lehtien yllä lepäävät, kirkkaiden jalokivien tavoin pilkehtivät vesipisarat?


Myös vaahtera kuuluu ikisuosikkeihini. Tuo kaupunkien jalopuu suurine, täyteläisen värisine lehtineen luo varmuudella lämpimän syksyistä tunnelmaa! Hienoimpia ovat vaahterapuut, joiden sisälehdet ovat vielä syvän vihreät, niitä ympäröivät lehdet puolestaan kirkkaan keltaiset ja joiden uloimmaisiksi yltävät lehdet ovat jo taittuneet tummaan punaan. Meidän asuntomme ikkunoista näkyvät vaahterat ovat melko hassuja, sillä toinen niistä on jo lähes pudottanut lehtensä, kun taas sen vierustoverilla on yllään vielä reilusti vihreää.


Kotiimmekin olemme hankkineet pieniä uusia juttuja syksyn myötä. Esimerkiksi olohuoneen sohvaa koristavat nyt vanhojen raitatyynyjen lisäksi kiiltävän muhkeat, vaaleanruskeat koristetyynyt. Herkkuhetkiin voisin puolestani suositella eilen ruokakaupasta löytämääni uutuutta, Valio Vanilla täyteläisen pehmeää kinuskikastiketta. Se on hyvää kuin unelma. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

6 kommenttia:

 1. Im so in love with this pictures,especially with the fourth :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kauniita syksyisiä kuvia ♥ Oon itsekin ihan fiiliksissä syksyisestä luonnosta, ja itse pidän kovasti myös loppusyksyn kuolleesta luonnosta ja näennäisestä ankeudesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. :) Loppusyksyn eleettömyydessä on kyllä jotain kovin vaikuttavaa.

   Poista
 3. Vaahterat on kyllä täydellisen ihania syksyllä! :) Siellä etelässä näyttää vielä olevan niin kauniin syksyisen väristä. Täällä pohjoisessa ovat jo kaikki lehdet pudonneet puista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahterat on kyllä parhaita. ♥ Ja totta, täällä syksy ei ole edennyt vielä niin pitkälle, kivaa.

   Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...