keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tunnelmallinen joulu


Hei taas, toivottavasti kaikilla on ollut oikein lämmin, kaunis ja onnellinen joulu. Sellaista olen itsekin saanut viettää, ja näin tapaninpäivän lopulla mieli on edelleen mukavan rentoutunut ja rauhallinen. 

Tulimme kotikonnuille lauantai-iltana, ja nämä neljä päivää ovat vierähtäneetkin tiiviisti perheen kanssa. Eilisen ohjelmaan sisältyi myös parinkymmenen hengen sukulounas naapurissa setäni luona, jossa vatsan sai jälleen täyttää perinteisen joulupöydän antimilla. Tätä kirjoittelen puolestani poikaystäväni kotona, missä vietämme myös huomisen. Perjantaina luvassa taas on näillä näkymin shoppailua ja leffaa kaupunkipäivän merkeissä!

Joulupäivien luonto lumosi minut pakkasellaan ja valkoisella kimalluksellaan, enkä voinut olla ottamatta kameraa esiin. Muutaman lumikuvan nappaamisen jälkeen saikin sitten keskittyä nauttimaan ulkonäkymistä ihan vain paljain silmin. Niin kaunista!


Eräs joulun kotilemppareistani on aattona koristeltu kuusi, jonka tuoksu on yksi tämän juhlan tärkeimmistä elementeistä. Uutena suosikkiasianani loistaa huoneeseeni laitettu jouluvalomalja, joka hehkuu lämpimän punertavissa sävyissä kilpaa kynttelikön kanssa. Makujen maailmasta perinneruokien jälkeen päällimmäiseksi mieleeni tulevat pienet tuorejuustot, joita olen maistellut muun muassa karjalanpiirakoiden kera. Makeapuolella puolestaan tarjolla on tänä vuonna ollut klassisen suklaan lisäksi "täytekakku"paloja eli kuorrutettua marjapiirakkaa.

Mmm, joulun aika on sitten ihanaa. Tunnelmallista juhlaa ilahduttaa tuon täyteläisen jouluisuuden lisäksi myös pieni kevään tuntu, kun valon määrä alkaa lisääntyä ja uuden vuoden käänne tuo tullessaan raikkaan tuulahduksen. Joulun odotus kantoi talven puoliväliin, ja nyt sen paikan voikin ottaa kutkuttava kesän kutsu!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...