keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Taianomainen lumimaisema ja leipomuksia uunin lämmöstä


Ulkona odotti tänä aamuna huikea näky: puut olivat peittyneet oksankärkiään myöten valkoisella, pehmeällä lumella. Ihanaa. Kävin nappaamassa kuvan maisemasta parvekkeelta käsin voidakseni ikuistaa palan tuota lumoavuutta. Myös maahan oli kerrostunut pumpulilunta, joka vaimensi ääniä ja loi kunnon talvitunnelmaa. Kun lähdin kotoa kaupungille, taivaalta satoi vielä lumihattaroita. Taianomaista!

Lumisina päivinä lämpöä kotiin saa mukavasti uunileipomuksista. Tein viikonloppuna annoksen perunarieskoja, jotka katosivat parempiin suihin alta aikayksikön.
  • n. 400 g perunamuusia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 1 dl hiivaleipäjauhoja / graham-täysjyvävehnäjauhoja
Valmista perunamuusi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmunat. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille yhteensä 12 keoksi. Painele keot jauhotetuin sormin ohuiksi rieskoiksi, ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laita valmiit rieskat liinan alle ja tarjoile lämpimänä voin kera.


Nyt illalla minun oli vielä pakko lähteä vielä kameran kanssa ulos katsomaan, saisinko lumipuista kuvia pimeällä. Taivas punersi ja katuvalot hohtivat pehmeää valoa. Ulkona oli niin hiljaista, rauhallista ja talvisen kaunista, että olisin voinut vain unohtua puiden alle tunnelmoimaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...