lauantai 30. maaliskuuta 2013

Juhlia, juhlia


Viikon koulukiireet ovat nyt takana, ja pääsen vihdoin kertomaan viime viikonlopun juhlista. Lauantaina osallistuimme poikaystäväni kanssa edellisvuoden tapaan Koneinsinöörikillan vuosijuhlaan, joka tällä kertaa pidettiin Helsingin Pörssitalolla. Pörssitalo on 1900-luvun alussa ydinkeskustan Yksisarvisen kortteliin valmistunut liike-elämän keskus, jonka jylhä julkisivu kätkee taakseen niin talvipuutarhamaisen sisäpihan kuin juhlavia saleja. 

Vuosijuhlaa vietettiin Art Deco -tyylisessä pääsalissa Restaurant Pörssin hyvässä huomassa. Alkuun söimme lohitartaria, kun taas pääruokana saimme nauttia mureaa karitsanpaahtopaistia ihanalla mustaherukkakastikkeella. Juhlaruokailun kruunasi kuitenkin lopuksi pöytiin tuotu suklaabrûlée, joka oli yksi parhaista koskaan syömistäni jälkkäreistä. Pehmeän täyteläistä, karamellimaisen makeaa suklaaunelmaa... Se jäi ehdottomasti mieleen illan kohokohtina. Muita sellaisia olivat juhlapuheet ja ohjelman päättäneet wanhat tanssit.

Kuva Pörssitalon sivuilta
Vuosijuhla-asunani käytin samaa purppuranväristä iltapukua kuin viime vuonna. Tällä kertaa sitä täydensivät Glitteristä (huikeasta alennuksesta) löytämäni hopeanvärinen kaulakoru, Perfect Mauve -sävyiset kynnet sekä lämpörullien avulla tekemäni matala kiharanuttura. Oli hienoa viettää jälleen tuota juhlavaa iltaa, toivottavasti ensi vuonna taas uudestaan!


Seuraava aamu valkeni palmusunnuntaina ja kahdentenakymmenentenätoisena syntymäpäivänäni. Olin edellispäivänä leiponut kakun, jonka nyt täytin mansikoilla, vaniljarahkalla ja kermavaahdolla. Päälle kaulin vaalean marsipaanikuorrutteen valkosuklaakreemin kera. Pidän varsinaiset synttärijuhlani parin viikon päästä yhdessä kaverini kanssa, ja aiomme tarjota samantyylistä kakkua siellä. Tein siis ikään kuin harjoitusversion, joka onnistuikin makoisasti! Kuvia en kuitenkaan vielä paljasta. ;)

Päivän ohjelmaan kuului kakkua, kuohuviiniä ja kolmesta uudesta leffastamme katsottavaksi valikoitu Eat Pray Love poikaystäväni seurassa. Illalla teimme vastahankitulla, pirteänpunaisella valurautapannulla mehevää pepperonipannupitsaa. Kaiken kaikkiaan oli aurinkoinen ja herkullinen synttäripäivä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...