sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Synttärit!


Perjantaita vietettiin minun ja ystäväni yhteisien 22-vuotiskemujen merkeissä täällä meidän kotona. Meitä oli yhteensä seitsemän istumassa iltaa hyvän seuran sekä synttäriherkkujen parissa. Menu koostui kanasalaatista, itsetehdyistä karjalanpiirakoista, täytekakusta, suklaakekseistä ja mansikkaisista suklaamuffareista kera viinin.


Täytekakkuun teimme samanlaisen marsipaanikuorrutteen kuin mitä olin kokeillut kakussani varsinaisena synttäripäivänäni muutama viikko sitten. Lopputuloksesta tuli hieno! Kuorruttaminen onnistuu, kun marsipaanimassaa vaivaa ensin käsillä pehmeäksi ja kaulii sen sitten tomusokerin avulla tasaiseksi, pyöreäksi levyksi. Marsipaanin alle kakkuun laitoimme valkosuklaakreemin, joka kiinnittää kuorrutteen ja tekee siitä ihanan makuisen. Ylijäävästä marsipaanista voi vielä muotoilla koristeita kakun päälle. Kun koristeiden taakse sivelee vettä, pysyvät ne paikoillaan. Alla kuvassa on perjantain taidonnäytteemme sekä aikaisempi versioni kakusta.


Karjalanpiirakat tein Valion resepteistä löytyvällä ohjeella. Täytteeksi tuleva riisipuuro kannattaa valmistaa jo aiemmin, mutta itse taikinan tekemisessä ei mene pitkään. Ruis- ja vehnäjauhoista koostuva taikina muotoillaan ensin pitkoiksi, jotka jaetaan samankokoisiin paloihin. Palat pyöritellään palloiksi ja taputellaan sitten jauhojen avulla kakkaroiksi. Ne kaulitaan soikion muotoisiksi ja täytetään riisillä. Karjalanpiirakat paistetaan korkeassa lämpötilassa ja voidellaan lopuksi voilla. Nämä kuvat on otettu pääsiäisenä, jolloin testasin reseptiä etukäteen.


Perjantain asuksi olin valinnut uuden puseroni erään tumman hameen kanssa sekä ruskeasävyiset sulkakorvikset.


Ilta meni ihanasti, ja oli huippua saada koti täyteen ystäviä. He toivat vielä kauniita lahjoja ja kortteja, kiitos! Kermansävyinen lompakko ja helmirannekoru ovat suloisia, ja otinkin lompakon heti käyttööni. Samoin tyylikäs essu oli toiveiden täyttymys. Kaksi ystäväämme hemmottelivat meitä juhlasankareita kertomalla, että luvassa on yhteinen Tallinnan-reissu lähiaikoina, mahtavaa!


Loppuviikonloppu on kulunut rennoissa merkeissä juhlista jääneitä herkkuja syöden ja viiniä juoden. Opintojen maailmassa on tulossa muutama viikko tehokasta työskentelyä, mutta sitten kevät kääntyy vapaalle ja kesän odotus alkaa. Jihuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...