lauantai 18. toukokuuta 2013

Aurinkoinen päivä Tallinnassa


Toissapäivänä torstaina kävimme kolmen ystäväni kanssa päivämatkalla keväisessä Tallinnassa. Kyseessä oli syntymäpäivälahjareissu, joten oli ihanan rentoa vain mennä satamaan huolehtimatta matkan varaamisesta tai muusta sellaisesta. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja lämpö helli meitä koko päivän ajan.

Olimme valinneet Suomenlahden ylittämiseen Linda Linen, jonka pienillä laivoilla välimatka taittuu reilussa puolessatoista tunnissa. Koska sää suosi meitä ja meri oli tyyni, ei alus onneksi keikkunut lainkaan vaan matka sujui miellyttävästi. Suuriin ja hitaisiin risteilijöihin verrattuna Linda Line yllätti positiivisesti, mutta tuulisella säällä kokemus voisi toki olla toisenlainen. Ostimme laivalta vielä liput laivayhtiön omaan pikkubussiin, joka kyyditti meidät kätevästi keskustaan (ja takaisin).


Aloitimme Tallinnan-päivämme lounaalla. Vanhan kaupungin monista ravintoloista valitsimme kohdallemme sattumalta osuneen Rataskaevu 16:n, joka osoittautuikin mieleenpainuvan hyväksi paikaksi. Aluksi nuori miestarjoilija, Rain (kuten myöhemmin opimme), esitteli meille tilat ja kertoi rakennuksen historiasta. Pääsimme istumaan tunnelmallisen yläkerran ikkunapöytään, josta avautui näkymä kadulle. Tilattuamme ruoat tuotiin pöytäämme hedelmäistä vettä sekä talon leipää, joka suorastaan suli nälkäisiin suihimme.

 

Valitsin itselleni naudan sisäfilettä Beef Tenderloin kera kasvisten. Se oli todella hyvää. Jälkiruoaksi otimme kaikki saman herkun: tuoreen lämpimän suklaakakun vaniljajäätelön ja vadelmakastikkeen kanssa. Olisittepa nähneet meidän ilmeemme kun maistoimme jälkkäriä, se oli nimittäin aikamoisen täydellistä! 

Ruokani ja limuni maksoivat yhteensä alle kaksikymmentä euroa, eli voin suositella ravintolaa hyvän palvelun ja maukkaiden annosten lisäksi myös hintojen puolesta.


Ravintolassa kului aikaa kaiken kaikkiaan pari tuntia. Lähtiessämme saimme tarjoilijaltamme (koska "olimme niin kivoja") vielä erikoisyllätyksen: itse poltetun cd-levyn, joka oli kääritty tavalliseen A4-paperiin vironkielisin saatesanoin "jotain ihanaa odottaa aina löytymistään". Aww... Minä otin levyn mukaani, ja kotona sain selville sen sisältävän kuusitoista kappaletta rentoa, kesäistä musiikkia. Kopioin biisit koneelleni ja annan nyt levyn kiertoon muille reissussa olleille ystävilleni. En usko, että jokaiselle ruokailijalle annetaan musiikkia kotiinviemisiksi. ♥

Ravintolalta suuntasimme ylemmäs vanhaan kaupunkiin. Ostimme pienestä kojusta perinteisiä paahdettuja manteleita kanelinmakuisina. Kävimme pienellä, mutta hienot näkymät tarjoavalla maisematasanteella, minkä jälkeen kuljeskelimme kauniiden rakennusten kehystämiä kujia pitkin takaisin uuteen keskustaan.


Ennen lähtöä shoppailimme Viru-keskuksessa. Ainoa tekemäni löytö oli vaaleanvioletit sulkakorvikset, jotka löysin samasta korukaupasta kuin viime reissulla ostamani korvakorut. Tykästyin sulkiin kovasti, ja odotan pääseväni käyttämään niitä kuumina kesäpäivinä. 

Paluumatkamme meni oikein leppoisasti ja pian aurinkoinen päivämme olikin jo takana. Oli todella mukavaa kulkea merimatka nopealla laivalla, se oli kuin olisi junassa mennyt. Kotona mussutin herkkumanteleita, kuuntelin musiikkia ja selasin päivän aikana ottamiani kuvia hymyssä suin. Tallinnan reissumme piristi ehdottomasti viikkoa, ja voisin tehdä samanlaisen uudestaan vaikka heti!

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, mikä ravintola! Kuulostaa oikein hyvältä palvelulta ja nam, mitä herkkuja on ollut. :) Todella taitavia kuvia kesäisestä Tallinnasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos! Ravintola oli kyllä yksi reissun kohokohdista. :)

      Poista

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...