torstai 2. toukokuuta 2013

Huippu vappu!


Nyt on sitten vappu juhlittu! Tänä vuonna oli oikein aurinkoista ja mukavaa. Vappu on kaksipäiväisyydessään ihanasti arjesta irrottava juhla, joka tuo yhteen etenkin opiskelijat lakkeineen ja haalareineen. Tykkäsin!

Aatonaattona maanantaina paistoimme poikaystäväni kanssa Vaasan Kotiuunin vadelmasydänmunkkeja siman kanssa nautittaviksi. Puolet kahdeksasta munkista sokeroimme, loppuihin teimme pakkauksen vinkin mukaan maitosuklaakuorrutteen. Suklaamunkit olivat älyttömän hyvän makuisia, etenkin kun niitä oli ensin viilentänyt tovin jääkaapissa.


Vappuaatto lähti puolestaan käyntiin englantilaistyylisen aamiaisen voimin.


Aattona iltapäivällä kokoonnuimme kaveriporukalla erään ystäväni luokse syömään vappunaposteltavaa ja valmistautumaan iltaan. Oli todella mukavaa istuskella ja rupatella yhdessä ja lähteä sitten siitä samaa matkaa keskustaan Mantan lakitukseen. Patsas sai lakkinsa auringon paistaessa riemukkaassa tunnelmassa. 

Ylioppilaslakit päässä jatkoimme matkaa Esplanadin puistosta Senaatintorille. Myöhemmin illalla suuntasimme Club Venueen käyttiksen eli tiedekuntamme pippaloihin, Vappurehaan.


Eilen vuorossa oli vappupäivän piknik Kaivopuistossa, ensimmäinen sellaiseni. Oli huippua! Se lakkipäinen ihmismeri ja festivaalitunnelma on suorastaan pakko nähdä. Aurinko lämmitti meitä viltillämme, ja nyyttäriperiaatteella koottu menu maistui makoisalle. Herkuttelimme patongilla kera tuorejuuston ja paprikajuuston, pähkinöillä, viinirypäleillä, mansikoilla ja suklaakakulla. Juomana meillä oli simaa sekä puistossa jaettua Schweppes-limua.


Palasin kotiin auringon kuumottanein poskin, väsyneenä mutta onnellisena. Kotona luimme poikaystäväni kanssa teekkareiden vappulehteä Äpyä, jonka formaattina tällä kertaa oli postilaatikkoon pakattu, lakanan kokoinen sanomalehti.

P.S. Opiskelijahaalarit ja valkolakki ovat turisteja kiehtova ilmestys. Tämän havaitsimme kaverini kanssa odotellessamme eilen muita saapuviksi Rautatientorilla, kun eräs tyttö tuli englanniksi kysymään meiltä, voisiko hän ottaa kuvan kanssamme. Toki suostuimme. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...